Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Militar profesionist din Bârlad, dat afarã din armată pentru că era prea gras. Lucian a dat în judecată unitatea militară unde activa

Lucian M. a fost dat afară din cadrul Unităţii Militare a Garnizoanei Bârlad după ce medicii din cadrul Spitalului Militar Iaşi l-au găsit supraponderal.

de Redactia Observator

la 26.08.2018 , 16:34

Militar profesionist din Bârlad, dat afarã din armată pentru cã era prea gras Militar profesionist din Bârlad, dat afarã din armată pentru cã era prea gras! Lucian a dat în judecatã unitatea militară unde activa

Lucian M. a fost dat afară din cadrul Unităţii Militare a Garnizoanei Bârlad după ce medicii din cadrul Spitalului Militar Iaşi l-au găsit supraponderal.

Medicii i-au recomandat militarului sã slãbeascã într-un timp cât mai scurt pentru a putea lucra în continuare, numai cã, cei din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale au decis cã are deficienţã funcţionalã de 60 la sutã şi nu poate face faţã provocãrii de a fi militar.

În momentul în care a aflat cã a rãmas fãrã loc de muncã, Lucian a dat în judecatã Unitatea Militarã din Bârlad unde activa, cazul fiind judecat la Curtea de Apel Iaşi. A contestat decizia comisiei medicale prin care s-a stabilit cã este prea gras pentru a face faţã serviciului militar. 

Articolul continuă după reclamă

Obezitatea însã a atras de la sine si alte probleme medicale care au contribuit la excluderea lui din armata. A mers la Spitalul Militar anul trecut pentru a efectua analizele medicale obligatorii. Acolo medicii i-au verificat si capacitatea de muncã. Astfel, printr-o expertizã de specialitate au stabilit cã „are incapacitate de muncã adaptivã si deficientã functionalã de 40 la sutã, fiind declarat apt limitat pe timp de pace si rãzboi”. 

Medicii i-au mai gãsit si tensiunea arterialã crescutã, varice hidrostatice, deci militarul avea probleme cu efortul fizic, neputând fi apt pentru luptã. 

S-a operat de varice, urmeazã si o curã alimentarã supravegheatã de medici, dar documentele medicale emise de Spitalul Militar, la comisia de expertizã medico-militarã, au ajuns la Comisia Centralã de Expertizã a Ministerului Apãrãrii, care l-a încadrat în gradul 3 de invaliditate si i-a stabilit o incapacitate functionalã si incapacitate adaptivã de 60 la sutã. 

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi i-au respins actiunea si au considerat cã bãrbatul nu poate fi un bun militar. 

“Nu pot fi primite sustinerile reclamantului potrivit cãrora încadrarea sã în gradul III de invaliditate nu ar fi corectã, afectiunea care a determinat încadrarea în acest grad de invaliditate nefiind hipertensiunea arterialã esentialã asa cum afirmã reclamantul, ci «insuficientã venoasã cronicã clasa IV CEAP», diagnostic stabilit si de Comisia de Expertizã medico-militarã de pe lângã Spitalul Militar de Urgentã”, au precizat judecãtorii de la Curtea de Apel, potrivit vremeanua.ro

Nemultumit de argumentele folosite de instanta din Iasi, Lucian a făcut apel la Înalta Curte de Casatie si Justitie, unde încã n-a primit termen pentru judecare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Militar profesionist din Bârlad, dat afarã din armată pentru că era prea gras. Lucian a dat în judecată unitatea militară unde activa