Antena Meniu Search
x

Militarii români răniţi în Afganistan în septembrie 2017, decoraţi de Preşedintele Iohannis

Militarii români care au fost răniţi în Afganistan în septembrie 2017 au fost decoraţi de Preşedintele Klaus Iohannis.

Militarii români răniţi în atacul sinucigaş din Afganistan din 15 septembrie 2017 au fost decoraţi de Preşedintele Iohannis - Arhivă

Militarii români care au fost răniţi în Afganistan în septembrie 2017 au fost decoraţi de Preşedintele Klaus Iohannis. Ei au primit Medalia Naţională "Serviciul Credincios", Ordinul "Virtutea Militară" şi Medalia "Bărbăţie şi Credinţă".

Într-o ceremonie, Preşedintele Iohannis a conferit Medalia Naţională „Serviciul Credincios" clasa a-III-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalului clasa a III-a Buzea T. Ionel şi caporalului clasa a III-a Toma Gh. Ionel. Decorarea a fost făcută în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite în misiunea din Afganistan în care au fost răniţi, anunţă un comunicat al Preşedinţiei României.

De asemenea, Iohannis a conferit: Ordinul „Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, sublocotenentului Mechno Ş. Claudiu; Medalia „Bărbăţie şi Credinţă" clasa I, cu însemn de război, pentru militari, plutonierului major Alexe D. Costel şi sergentului major Păltinuş S. Daniel; Medalia „Bărbăţie şi Credinţă" clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalului clasa a III-a Vlăsceanu N. Iulian-Cătălin.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mihai-Viorel Fifor.

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi în 15 septembrie 2017, în Afganistan, într-un atac sinucigaş. Soldaţii români erau în misiune în zona de responsabilitate. Caporalul Mădălin Stoica, grav rănit, a murit după câteva ore, la spital.

Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din anul 2002. Caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când o maşină-capcană a intrat în blindatul lor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Militarii români răniţi în Afganistan în septembrie 2017, decoraţi de Preşedintele Iohannis