Antena Meniu Search
x

Prifilul criminalului de la coafor. Subofiţerul Florin Oprea a avut dosar penal pentru violenţe domestice

Atacul subofiţerului Florin Oprea zguduie Armata Română. Militarul activa de nouă ani în sistem şi era cunoscut pentru violenţe extreme.

Vezi și

Atacul subofiţerului Florin Oprea zguduie Armata Română. Militarul activa de nouă ani în sistem şi era cunoscut pentru violenţe extreme. Fosta soţie povesteşte că a depus zeci de plângeri împotriva lui, dar nimeni nu ar fi reacţionat. Nici măcar atunci când ar fi încercat să o omoare şi pe ea. Oficial, a existat o singură anchetă, care a fost închisă. Atacul din coafor aminteşte de masacrul de la Perla. Şi atunci, criminalul a purtat uniformă.  

Subofiţerul Florin Oprea şi-ar fi torturat ambele soţii în timp ce purta uniforma de militar. La audieri, militarul a fost calm şi organizat. După ce s-a predat, le-ar fi spus poliţiştilor că "nimeni nu îl înşeală pe el". 

Florin Oprea lucra în armată din 2009 şi era testat psihologic anual. Autorităţile spun acum, la fel ca în cazul poliţistului pedofil, că examenele nu pot dezvălui probleme de comportament. Şi totuşi, anual, statul plăteşte mii de euro pentru ele.

Rudele Alexandrei Marin spun că tânăra obţinuse un ordin de restricţie împotriva lui. În schimb, poliţiştii spun că nici ea şi nici fosta soţie nu au sesizat niciodată vreo agresiune.

Pe acelaşi subiect

Singurul scandal care a ajuns la urechea poliţiştilor a fost în 2011, când militarul s-a ales cu dosar penal pentru loviri şi distrugere. Şi-ar fi şicanat fosta nevastă în trafic şi i-ar fi agresat şi iubitul. Anchetatorii au decis însă să nu mai înceapă urmărirea penală, susţin că victima şi-a retras plângerea. 

Atacul din Titu pare tras la indigo cu cel de la Perla, din 5 martie 2012, când poliţistul Ghoeghe Vlădan a deschis focul în coafarul în care lucra soţia lui. Femeia şi încă o angajată au murit. Alţi şase oameni au fost răniţi.

Florin Oprea participase la o singură misiune în Afganistan. În România, nu există centre specializate pentru consilierea militarilor întorşi cu traume de pe câmpul de război. Însă, apropiaţii nu cred că a ucis din cauza şocului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prifilul criminalului de la coafor. Subofiţerul Florin Oprea a avut dosar penal pentru violenţe domestice