Antena Meniu Search
x

Minerii din Valea Jiului vor primi 11 milioane de lei. Florin Cîțu: ”Tot ce a fost cerut a fost completat”

Minerii din Valea Jiului vor primi suma de 11 milioane de lei, a anunțat premierul Florin Cîțu, precizând că Guvernul a făcut miercuri o completare la actul normativ aprobat în urmă cu o săptămână prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.02.2021, 19:14

Minerii din Valea Jiului vor primi 11 milioane de lei. Florin Cîțu: ”Tot ce a fost cerut a fost completat”
Minerii din Valea Jiului vor primi 11 milioane de lei. Florin Cîțu: ”Tot ce a fost cerut a fost completat” - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Guvernul a aprobat o hotărâre prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă al minerilor.

„A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută şi astăzi am aprobat o completare. Ştiţi foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete şi alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie în insolvenţă, a trebuit să facem o hotărâre de Guvern separată şi să găsim o sursă. S-a aprobat, o să fie publicată cred că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri în Valea Jiului”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

Florin Cîțu a explicat că suma totală este de 11 milioane lei.

„E vorba despre 11 milioane lei, exact suma pe care o identificasem, 11 milioane lei. Tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nicio diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce va fi în hotărârea de Guvern. Nu este niciun fel de diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce este în hotărârea de Guvern. Sunt sumele suplimentare, e vorba de ceea ce înţeleg că anul trecut nu au primit minerii şi au făcut acest protest spontan”, a completat Cîţu, potrivit News.ro.

Valea Jiului, un butoi cu pulbere

De zece luni, minerii nu au mai primit tichete de masă, iar transportul şi încălzirea nu le-au fost decontate. Iar intârzierea plății salariilor a fost picătura care a umplut paharul pentru ortacii din Valea Jiului.

Supărați pe situația în care se află, mai mulți mineri s-au blocat în subteran pe 15 februarie, în ziua de salariu, după ce au fost anunţaţi că nu vor primi banii la timp. 

Protestul minerilor a durat mai multe zile și a afectat un oraş întreg. 4.500 de apartamente şi şcolile din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură de vineri după ce Termocentrala Mintia a fost oprită din lipsa cărbunilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Evenimente » Minerii din Valea Jiului vor primi 11 milioane de lei. Florin Cîțu: ”Tot ce a fost cerut a fost completat”