Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătății: Aproape 4.500 de teste rapide au fost efectuate în școli, 92% dintre ele au avut rezultat negativ

Aproape 4.500 de teste rapide antigen au fost făcute în școli, pentru depistarea noului coronavirus, 92% dintre acestea având un rezultat negativ, a anunțat Ministerul Sănătății. 

De Ana Maria Ghiarasim la 26.02.2021, 18:30
Aproape 4.500 de teste rapide au fost efectuate în școli, 92% dintre ele au avut rezultat negativ
Aproape 4.500 de teste rapide au fost efectuate în școli, 92% dintre ele au avut rezultat negativ - Maja Hitij / Staff via Getty
  • Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ.
  • Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Ministerul informează, într-un comunicat, că până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ. 

Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. 

Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății monitorizează în regim de permanență procesul de distribuire a testelor antigen în unitățile de învățământ și procesul de testare. 

„Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministerul Sănătății: Aproape 4.500 de teste rapide au fost efectuate în școli, 92% dintre ele au avut rezultat negativ