Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor mici: "Vor crește mai repede decât restul"

Pensiile mici vor fi primele care vor crește după recalculare, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Aceasta a mai spus că există anomalii asupra sistemului de pensii, iar scopul recalculării celor 5 milioane de venituri în următoarea perioadă este tocmai acesta.

De Monica Palade la 21.04.2021, 08:17
Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor mici: "Vor crește mai repede decât restul" - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

"Finalitatea va fi următoarea: avem sistemul public de pensii, în care avem etapa de evaluare, ulterior vom veni cu o nouă formula de recalculare a tuturor pensiilor și în maxim un an și jumătate vom avea toate cele 5 milioane din sistemul public de pensii recalcultate, astfel încât să reducem inechitățile și cele mai mici să crească mai repede", a declarat ministrul Muncii la Digi 24.

Soluții pentru pensiile speciale

Întrebată despre pensiile speciale, Raluca Turcan a anunțat că se caută variante pentru ca acestea să se apropie de contributivitate.

"În sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii, nu de noi, ci de cei care ne critică. Au existat diferențe între legea salarizării și pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem. Au existate perioade în care contributivitatea a fost minimă. Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nicio legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul. (…) În materie de pensii speciale, trebuie să găsim acele variante care să permită apropierea acestor pensii speciale de partea de contributivitate, inclusiv în sistemul judiciar, să ținem cont de jurisprundență", a mai precizat ministrul Muncii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor mici: "Vor crește mai repede decât restul"