Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii: "Sunt persoane angajate la stat cu venituri de 50.000 de lei pe lună"

Ministrul Muncii anunță că sunt angajați din sistemul bugetar care ajung să câștige 50.000 de lei lunar pentru că sporurile reprezintă până la 80% din venit.

De Redactia Observator la 19.03.2021, 07:41
Ministrul Muncii: "Sunt persoane angajate la stat cu venituri de 50.000 de lei pe lună" - Hepta/Mediafax/Andreea Alexandru

Totodată, ministrul Muncii susține că aceste venituri vor scădea în urma implementării noii legi a salarizării unitare

„Să ştiţi că sunt şi salarii de 50.000 în mână. Da, sunt, nu salariu, venituri, salariu plus sporuri. Nu aş vrea să încep să spun instituţiile, pentru că după aceea ne trezim cu reacţii adverse”, a declarat Raluca Turcan, potrivit News.ro.

39.000 de lei, cea mai mare pensie bazată pe contributivitate

Ea a precizat că beneficiarul unui salariu de 50.000 delei lunar din bani publici face parte dintr-o „categorie profesională respectată”, subliniind că i se pare „firesc să putem accepta că pot să mai scadă acele venituri”. Întrebată fiind cât reprezintă sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a răspuns: „şi 80 la sută”.

Ea a vorbit şi despre cea mai mare pensie bazată pe contributivitate, care este de 39.000 de lei şi de care beneficiază tot un pensionar care a lucrat la stat.

„Haideţi să vă mai spus un lucru: în sistemul de pensii publice, avem  pensiile din sistemul public şi pensiile speciale, foarte multă lume s-a uitat pe pensiile speciale şi acolo am şi dat un exemplu, cea mai mare pensie specială este undeva la nivelul 79.000 de lei. Vreau să ştiţi că şi în sistemul de pensii publice cea mai mare pensie e aproximativ 39.000 de lei. În sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a adăugat ministrul.

Turcan a precizat că şi-ar dori ca noua lege a salarizării să fie gata într-un an de zile. 

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministrul Muncii: "Sunt persoane angajate la stat cu venituri de 50.000 de lei pe lună"