Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătății explică de ce nu au fost sunate rudele pacienților prinși în infernul de la Matei Balș

Ministrul Sănătății a oferit primele explicații cu privire la motivul pentru care rudele pacienților prinși în infernul de la Matei Balș nu au fost contactate nici la câteva ore de la izbucnirea incendiului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.01.2021, 22:04

Ministrul Sănătății explică de ce nu au fost sunate rudele pacienților prinși în infernul de la Matei Balș
Ministrul Sănătății explică de ce nu au fost sunate rudele pacienților prinși în infernul de la Matei Balș - Presidency.ro
  • O explozie a avut loc azi dimineaţă într-un pavilion al Institutului Matei Balş, din Capitală.
  • Cinci oameni au murit şi zece au fost răniţi grav.

Vlad Voiculescu a declarat, la Digi24, că datele rudelor pacienților internați la Spitalul Matei Balș sunt notate pe hârtie și, după incendiul produs dimineață în unitatea medicală, polițiștii au sigilat clădirea în care se aflau acestea pentru a derula ancheta în cazul persoanelor decedate.

De asemenea, acesta a explicat că autoritățile nu au putut suna rudele pacienților și să le anunțe despre situația creată și despre spitalele unde au fost mutați pacienții. Prin urmare, reprezentanții spitalului au fost nevoiți să deschidă linii telefonice pentru a le permite rudelor să sune și să ceară informații.

Ministrul a recunoscut că nu există o procedură pentru această situație și a anunțat că va propune modificări de regulament.

Rudele pacienţilor internaţi la Matei Balş au făcut azi cordon în faţa spitalului, încercând să afle veşti despre cei dragi. Unii au aflat de explozie la ştiri. Şi ore în şir, nimeni nu le-a spus nimic.

Disperaţi, oamenii au luat spitalele la rând să-şi caute apropiaţii.

Autorităţile au înfiinţat două linii telefonice pentru rudele pacienţilor de la Matei Balș. 

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt:

021.2069398

021.2648515

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ministrul Sănătății explică de ce nu au fost sunate rudele pacienților prinși în infernul de la Matei Balș