Antena Meniu Search
x

Video Minore, forțate să se prostitueze după s-au înscris la o agenție de modele. Acuzații grave la adresa controversatului "guru" Morel Bolea

O agenţie de fotomodele şi un ONG, abonate la bani publici, conduse de un personaj controversat alături de care s-au afişat politicieni locali, sunt bănuite acum că ar fi paravane pentru trafic de minori! Cinci victime au descris ororile prin care au trecut. De doi ani presa locală şi cea naţională publică mărturii ale tinerelor care ar fi căzut victime unui guru închipuit, cu protecţie la nivel înalt. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.11.2022, 19:32

Vezi și

Bărbatul flancat de oamenii legii este Morel Bolea, creierul din spatele a două organizaţii pe care procurorii DIICOT le bănuiesc de trafic de minori. ONG-ul pentru tineri Eurodemos şi agenţia de modeling Kasta Morelly ar fi fost, de fapt, paravane pentru abuzuri sexuale şi exploatare de minori.

Forțate să se prostitueze după s-au înscris la o agenție de modele

Cinci percheziţii au făcut azi procurorii DIICOT la mai multe locuinţe şi la sediile organizaţiilor abonate de ani buni la bani publici. Mai multe prezentări de modă ar fi fost finanţate de Primăria Iaşi. Mai mult, asociaţia Eurodemos a primit peste 190 de mii de lei din bani europeni pentru proiectul "Lider pentru Europa". Între 2015 şi 2020, Iaşi Fashion Week, eveniment organizat de Kasta Morrely, a primit aproape 200 de mii de lei finanţare.

Primarul Iaşului s-a afişat de-a lungul timpului la multe dintre evenimentele controversate. În 2018, mai mulţi lideri ai celor două organizaţii au primit diplome de excelenţă de la primarul Mihai Chirica.

Pe acelaşi subiect

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi: Noi de doi ani de când au apărut primele semnale în mass media cu privire la unele situaţii care nu sunt în regulă nu am mai avut niciun parteneriat cu acest ONG. Ce am finanţat a fost verificat de către consiliul local, a primit aprobare. 

Chiar ieri, doi consilieri locali, Ciprian Bostan, liderul consilierilor PNL, şi Marian Dalban au fost prezenţi la evenimentele organizate de Morel Bolea în două licee.

Ciprian Bostan, consilier local: Ăştia de la Eurodemos, pe de altă parte, ei au nişte proiecte, în opinia mea, chiar utile pentru tineret.

Mai multe parade de modă au avut inclusiv girul Armatei şi s-au ţinut chiar în Palatul Oştirii din Iaşi.

Trei tinere şi Morel Bolea au fost luaţi la audieri de oamenii legii direct din vila unde au avut loc percheziţiile. Aici, în vila supravegheată video, la 15 kilometri de Iaşi, locuiau zeci de tinere, modele ale agenţiei conduse de Bolea.

Clara Mihociu, reporter Observator: De-a lungul timpului, familiile şi prietenii fetelor care erau acceptate în cadrul agenţiei spuneau că fetele se fereau să vorbească despre ceea ce se întâmplă la această agenţie sau aici la casa celui care o deţine.  

Femeie-reporter: Sunt fete, acum câteva luni în urmă, plângea una în curte acolo, cu un telefon în mână.

- Sunt şi minore?

- Sunt, sunt minore de o seamă cu fata mea, 14 16 18 ani, depinde. Drept să vă spun, e ca la puşcărie acolo.

În urmă cu doi ani, ziarul Libertatea publica mărturiile unor tinere care spuneau că au fost abuzate sexual, psihologic şi financiar de Morel Bolea.

"Constrângerea era financiară și psihică. Erau ca niște lanțuri care mă țineau captivă." "Crea un atașament și o comunitate în afara căreia tu nu aveai voie să ieși, pentru că era o blasfemie." sursa: Libertatea

Viaţa lui Morel Bolea, în vârstă de 60 de ani, este învăluită în mister. În interviuri susţine că ar avea studii în domeniul protecţiei copilului şi al traficului de persoane şi că, de fapt, el ar ajuta tinerii.

Morel Bolea: "Nimeni nu făcea nimic pentru tineri"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Minore, forțate să se prostitueze după s-au înscris la o agenție de modele. Acuzații grave la adresa controversatului "guru" Morel Bolea