Antena Meniu Search
x

Video Miracolul dintre gunoaie! La doar câteva ore de viață, un bebeluș din Vâlcea a renăscut, după ce a fost aruncat de mama lui. Femeia îl vrea acum înapoi

Adus pe lume pe ascuns, în toaleta unui magazin de materiale de construcţii, învelit într-o pungă de cea care i-a dat viaţă, aruncat într-un tomberon şi lăsat să moară, un bebeluş a reuşit, miraculos, să supravieţuiască. Minunea de la Râmnicu Vâlcea a fost posibilă graţie mobilizării angajaţilor centrului comercial şi a poliţiştilor care s-au ocupat de caz. După ce au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, oamenii legii au reuşit să găsească bebeluşul înainte să fie prea târziu. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 28.04.2023, 19:35

Vezi și

Alarma s-a dat ieri, puţin după ora 15. O femeie de serviciu a descoperit o baltă de sânge într-una din toaletele centrului comercial. Colegii săi au sunat la 112 şi zona a fost rapid împânzită de poliţişti. Imaginile prinse de camerele de supraveghere ale magazinului i-au ajutat pe anchetatori să refacă filmul evenimentelor.

A renăscut printre gunoaie

S-au dus într-un suflet până la tomberonul în care o femeie aruncase ceva, într-un sac de culoare neagră. Şi, deşi afară erau doar 10 grade Celsius şi trecuse mai bine de o oră de la momentul abandonului, oamenii legii au găsit, învelit în sacul de gunoi, un băieţel de trei kilograme. Era vânăt de frig, dar în viaţă.

Monica Nicolae, medic neonatolog: Starea bebeluşului nu a fost una bună ieri. Era într-o stare de hipotermie avansată. Acum este în afara oricărui pericol, în îngrijirea personalului de la neonatologie. A fost chiar o minune. Bebeluşul a fost găsit în tomberon. Punga aceea cred că i-a salvat oarecum viaţa, întrucât a păstrat căldura şi probabil Doamne, Doamne a vrut să-i dea viaţă. El e un victorios. Noi îl iubim.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au reuşit s-o identifice şi pe mamă. Este vorba spre o femeie de 39 de ani, dintr-o comună aflată la circa 20 de kilometri de Râmnicu-Vâlcea. Mai are acasă trei copii, de care s-a îngrijit. Oamenii din sat nu înţeleg ce s-ar fi putut întâmpla.

Localnici: Familie muncitoare, au vite, au de toate.

- Acolo or fi prins-o durerile. Eu sunam, venea salvarea şi nu-l luam de la spital dacă era, nu-l băgam în tomberon!

Diana Sperețoiu, reporter Observator: Femeia se află internată la spitalul de urgenţă din Râmnicu Vâlcea. A fost expertizată psihiatric, iar după ce va fi externată va fi şi audiată de poliţişti.

Loredana Sandu, IPJ Vâlcea: Poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a nou-născutului.

Parchetul va stabili dacă schimbă sau nu încadrarea faptei în tentativă de omor. Iar Protecţia Copilului va decide cine va avea grijă de băieţel după externare. Medicii care au tratat femeia spun că îşi regretă fapta şi ar vrea să îşi ia acasă copilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Miracolul dintre gunoaie! La doar câteva ore de viață, un bebeluș din Vâlcea a renăscut, după ce a fost aruncat de mama lui. Femeia îl vrea acum înapoi