Antena Meniu Search
x

Video Misterul mirosului insuportabil din Brașov. Duhoarea sufocă de ani de zile două cartiere din nord-estul orașului: "Miroase îngrozitor!"

Mirosuri greu de suportat, care fac imposibile aerisirea încăperilor sau câteva momente de relaxare, în aer liber. Aşa arată coşmarul în care au ajuns să trăiască mii de locuitori din nord-estul municipiului Braşov. Autoritățile au făcut măsurători, au şi cifrele poluării, dar măsurile întârzie să apară.   Mii de locuitori din Brașov trăiesc un coșmar de ani de zile 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.10.2023, 09:41

Vezi și

Coşmarul locuitorilor a două cartiere din nord estul municipiuluu Braşov are un nume: hidrogen sulfurat. Autoritățile au făcut măsurători şi au şi datele care atestă negru pe alb ceea ce oamenii simt de ani de zile: opt depăşiri ale cantităților de hidrogen sulfurat, măsurate la 30 de minute, într-un interval de trei săptămâni.

Localnică: Viaţa noastră a fost toată vara cu geamurile închise, pentru că miroase îngrozitor. Ziua aşa şi aşa, dar cum s-a lăsat seara începe mirosul. 

De unde vine mirosul greu?

Autoritățile ridică din umeri: au identificat, în zonă, 12 agenți economici de la care ar putea veni mirosul, dar nu au pe cine arăta cu degetul.

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem într-unul din cele mai frumoase cartiere rezidenţiale ale Braşovului, asta dacă reuşim să trecem peste miros. Aş vrea să vă arăt cât de aproape suntem de groapa de gunoi. La aproximativ 300 metri este o perdea de vegetaţie. La 900 de metri distanţă sunt liniile de calea ferată şi un pic mai departe, la aproximativ un kilometru şi 200 de metri distanţă deja e groapa de gunoi. 

Allen Coliban, primar Braşov: Nu pot decât să mă raportez la singurul răspuns pe care îl am, cel din 2018 care face referire la groapa de gunoi şi mi se pare simptomatic faptul că statul român nu este capabil iată, după cinci ani de zile, să dea un răspuns la aceste întrebări de unde miroase.

Am solicitat un punct de vedere din partea societății care administrează groapa de gunoi a Braşovului, cu mai bine de trei săptămâni în urmă.

Reprezentanții societății nu au formulat, însă, niciun răspuns. Potrivit specialiștilor, expunerea continuă a organismului uman la hidrogen sulfurat poate produce efecte cronice sau acute. În concentrație ridicată, hidrogenul sulfurat poate genera chiar paralizia centrilor respiratorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Misterul mirosului insuportabil din Brașov. Duhoarea sufocă de ani de zile două cartiere din nord-estul orașului: "Miroase îngrozitor!"