Antena Meniu Search
x

Video Misterul morţii actriţei Gabriela Dorgai ar putea fi rezolvat după opt ani. Detaliile care îl încriminează pe principalul suspect. Ar fi avut şi un complice

O crimă oribilă ar putea fi dezlegată după 8 ani: anchetatorii au primul suspect în cazul uciderii actriţei Gabriela Dorgai, în 2014, în Satu Mare. Este un individ care le-a intrat recent în vizor după ce şi-a violat fiica. Procurorii cred că ucigaşul ar fi avut şi un complice. Familia actriţei speră ca măcar acum să i se facă dreptate.  

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 08.02.2022, 19:32

Vezi și

În noiembrie 2014, o crimă teribilă şoca ţara: Gabriela Dorgai, o actriţă de 43 de ani de la Teatrul de Nord din Satu Mare, a fost ucisă pe maul râului Someş. Femeia se întorcea de la premiera unei piese împreună cu fiica sa. Şi-a felicitat colegii şi a plecat acasă.

Pe drum, în apropierea barajului Dobrogea, un individ a acostat-o şi a târât-o în stufărişul de pe marginea apei. A lovit-o, i-a rupt coastele şi a strâns-o de gât. În zadar s-a chinuit să scape din mâinile călăului. Nu s-a oprit decât atunci când femeia a rămas fără suflare. Apoi, individul cu minte bolnavă a dezbrăcat-o şi a violat-o. Deşi crima s-a întâmplat în centrul oraşului, nimeni n-ar fi auzit ţipetele Gabrielei. Iar asta l-a şocant inclusiv pe investigatorul de la acea vreme. 

Marius Gânţă, colonel în rezervă: Este revoltător că fiind in plin centru nu a existat o reacţie, vorbim aici despre simţul civic. Din start se arăta a fi un caz dificil. 

Abia a doua zi de dimineaţă a fost găsită de o tânără care se plimba cu bicicleta. În cei 8 ani, poliţiştii au audiat peste 300 de oameni. Fără rezultat însă. Încă de atunci au făcut şi un portret robot al criminalului. 

Pe acelaşi subiect

Marius Gânţă, colonel în rezervă: Unul dintre cei doi martori a reuşit să reţină nişte semnalmente, pe baza lor am întocmit portretul robot.

Detaliile care îl incriminează pe suspect

Un portert robot care s-a dovedit cheia cazului. Pe 5 ianuarie anul acesta pe mâinile poliţiştilor a ajuns un individ bănuit că şi-a violat fiica în repetate rânduri. Bărbatul semăna perfect cu portretul robot, aşa că procurorii l-au transformat în suspect în cazul crimei. I-au fost luate probe ADN. Potrivit unor surse Observator, probele nu se potrivesc, dar anchetatorii cred că a mai avut un complice. 

Vecină suspect: Era cu gura mare, a bătut-o şi pe nevastă. 

La vremea crimei, individul lucra ca agent de pază la o firmă din zonă. La scurt timp după moartea Gabrielei şi-a dat demisia şi a plecat în Germania. 

Vecină suspect: A fost poliţie aici şi l-a ridicat. El ştie ce a făcut... Să facă şi crimă, nu e destul ce a făcut. Doamne fereşte!

S-a întors în ţară în decembrie anul trecut. În ultimii doi individul si ar fi viola fiica cea mare acum in varsta de 17 ani. Copila si a luat inima în dinţi şi l-a reclamat. 

Iubitul fiicei suspectului: M-am gândit că îmi ascunde ceva şi îi e frică să vorbească. Cu greu mi-a zis ce s-a întâmplat. Dar era foarte speriată, panicată. Mi-a povestit că de la 10 ani o pipăia în zonele intime. Portretul robot e identic. E posibil, eu nu-l văd pe om normal la cap. 

Familia Gabrielei speră să-şi găsească în sfârşit liniştea, iar făptaşul să fie tras la răspundere.

Sora Gabrielei: Mă gândeam că doar dacă mai face vreo prostie, vreo nelegiuire, va fi prins. Durerea a fost nemărginită şi nemăsurată. Viaţa mea s-a schimbat total. 

Individul de 48 de ani este arestat pentru 30 de zile pentru că şi a violat fiica. Dacă va fi găsit vinovat şi pentru crima teribilă, îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Misterul morţii actriţei Gabriela Dorgai ar putea fi rezolvat după opt ani. Detaliile care îl încriminează pe principalul suspect. Ar fi avut şi un complice