Antena Meniu Search
x

Video Misterului "balonului" detectat deasupra României. Se deplasa cu 15 km/h, dar avioanele trimise după el nu au găsit nimic

Obiect misterios identificat deasupra sud-estului României! O ţintă aeriană, asemănătoare unui balon meteorologic, a fost descoperită la altitudinea de 11 mii de metri. Două avioane Mig au fost ridicate de urgenţă dar nu au mai găsit nimic, deşi au rămas în zbor circa 30 de minute. Washingtonul, care s-a confruntat cu 4 asemenea obiecte zburătoare deasupra Statelor Unite în ultimele 10 zile, i-a asigurat pe americani că nu trebuie să fie îngrijoraţi. Nu există indicii că ar fi vorba despre o activitate extraterestră, susţin oficialii de peste ocean

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 14.02.2023, 20:02

Vezi și

12 si 30 de minute. Sistemul de alertă antiaeriană al armatei detectează un obiect suspect deasupra judeţului Tulcea, la o altitudine de 11 mii de metri. După o primă analiză militarii cred că este vorba despre un balon meteorologic. Are o viteză de maximum 15 kilometri pe oră. Așa își dau seama specialiştii că nu au de-a face cu o rachetă sau un avion spion.

Imediat este activat planul de urgență. Un protocol clar în astfel de cazuri face ca, la nici 10 minute distanță, două aeronave de luptă să fie trimise spre țintă.

Aviatorii nu au reușit să identifice obiectul misterios nici vizual, nici pe radarele de la bord

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MAPN: Două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12:40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană. ​

Pe acelaşi subiect

Aviatorii nu au reușit să identifice obiectul misterios nici vizual, nici pe radarele de la bord.

Cristi Barbu, general: Fie că vorbim despre radare de la sol, fie că vorbim despre radare de la bordul avioanelor, funcționarea e aceeași adică transmitem un fascicul care atunci constată o diferență de densitate a mediului sau o putere de deflecție se întorc, le recepționăm și acolo transmitem o posibilă țintă.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: O a doua variantă este cea a unui balon meteorologic. Este folosit de armata ucraineană înainte ca diferite tipuri d erachete să fie lansate. Balonul ar fi putut fi lansat din zona Odessa, luat de vânt si adus deasupra teritoriului nostru. Ajuns la peste 12-13.000 de metri balonul se autodistruge.

Obiectul zburător apare deasupra României la câteva zile după ce serviciile de securitate ale Statelor Unite şi Canada au reperat și distrus 4 asemenea ţinte. Dispozitivele ar aparţine Beijingului şi ar fi fost folosite pentru spionaj.

Reprezentanţii Casei Albe vin cu dovezi care să liniştească agitaţia

Nu există niciun semn de întrebare pentru noi că acest sistem a fost creat pentru supraveghere, că era un obiect al serviciilor de informaţii.

Nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre extratereştrii sau activitate extraterestră în legătură cu obiectele recent doborâte. Subiectul a fost însă abordat şi la reuniunea miniştrilor Apărării din cadrul NATO, la care s-a vorbit inclusiv despre o mai bună apărarea a spaţiului aerian.

Nu sunt OZN-uri, acesta este răspunsul Casei Albe la isteria generală creată în Statele Unite din cauza obiectelor misterioase doborâte în ultimele zile. Acum, reprezentanţii Casei Albe vin cu dovezi care să liniştească agitaţia. Autorităţile americane au scos din apele oceanului senzorii, antena de 12 metri şi majoritatea componentelor electronice provenite de la primul balon doborât de serviciile militare ale Statelor Unite, în data de 4 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Misterului "balonului" detectat deasupra României. Se deplasa cu 15 km/h, dar avioanele trimise după el nu au găsit nimic