Antena Meniu Search
x

Video Momente emoționante la Baza Aeriană Otopeni, după evacuarea românilor din Gaza: "Am simţit aer liber, că am scăpat de o moarte adevărată"

Război Israel - Hamas. Au fost din nou scene emoţionante la baza militară Otopeni. 86 de români şi familiile lor au ajuns acolo în această dimineaţă după evacuarea din Fâşia Gaza. Acolo, trupele israeliene au ocupat mai multe clădiri ale Hamas şi susţin că sunt în controlul teritoriului. Presa internaţională scrie că teroriştii sunt gata să elibereze 70 de ostatici pentru un armistiţiu de cinci zile. 

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 21:53

Vezi și
  • Elena Hasoană, rudă români evacuați: Sunt foarte, foarte fericită. Mulţumesc mult de tot statului român că i-a adus acasă pe copiii noştri. 

Ajunşi în siguranţă, românii au povestit clipele de groază prin care au trecut. 

Mariana, româncă evacuată din Gaza: Cel mai greu moment ... frica când eşti în maşină, pe drum, şi bombardează pe o parte şi pe alta. 

Român evacuat din Gaza: Patruzeci de zile am murit de patru mii de ori. De când am părăsit zonele cu conflictul mare am simţit aer liber, că am scăpat de o moarte adevărată. 

Pe acelaşi subiect

La revenirea în ţară, românii din Gaza au fost așteptați cu haine şi alimente strânse de voluntari

Între timp, armata israeliană susţine că a obţinut cotrolul asupra Fâşiei. Militarii Tel Avivului au capturat clădirile parlamentului şi guvernului Hamas după lupte violente

Armata israeliană a efectuat un raid şi în apropierea spitalului Rantisi. Imaginile publicate arată un tunel subteran aflat foarte aproape de locul unde sunt trataţi copiii. Acolo ar fi fost ţinuţi o parte din ostaticii israelieni capturaţi la 7 octombrie. Şi aici au fost găsite grenade, puști de asalt şi lansatoare de rachete. 

  • Daniel Hagari, purtător de cuvânt armată: Haine de femeie şi o funie lângă picioarele scaunului. Este un biberon. Este un biberon într-un subsol, pus deasupra unui semn al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Au atârnat draperii care nu acoperă nimic, este doar un perete. Nu există niciun motiv să ai draperii aici decât dacă vrei să îi filmezi pe ostatici şi să trimiţi filmele cu ei.

De altfel, Israel bănuieşte că cele mai multe centre de comandă ale Hamas sunt sub spitale, inclusiv la subsolul al-Shifa, cea mai mare unitate medicală din Gaza. Medicii de acolo spun că nu mai au mâncare, curent şi nici combustibil, iar pacienţii au început să moară din cauza lipsurilor. 

Din cauza situaţiei dramatice, chiar şi aliaţii au cerut Israelului să facă un pas în spate

  • Joe Biden, preşedintele SUA: Speranţa şi aşteptările mele sunt că vor exista acțiuni mai puțin intruzive în raport cu spitalul.

Şi rudele ostaticilor luaţi de Hamas au aşteptări de la guvern. Sute de membri ai familiilor au plecat pe jos într-un marş de la Tel Aviv la Ierusalim pentru a cere acţiuni concrete pentru eliberarea celor dragi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Momente emoționante la Baza Aeriană Otopeni, după evacuarea românilor din Gaza: "Am simţit aer liber, că am scăpat de o moarte adevărată"