Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care o ţeavă de gaze explodează într-o intersecţie din Bucureşti. Care ar fi cauza exploziei

O explozie a avut loc astăzi în sectorul 5 al Capitalei, lângă o trecere de pietoni din zona Viilor. Momentul a fost surprins de o cameră de bord.

de Bogdan Dinu

la 02.09.2024 , 17:50

Autoritățile locale, rutiere, dar și reprezentanții companiei de gaze au izolat perimetrul și au făcut măsurători pentru a se asigura că nu există risc de explozie. Acum se lucrează pentru a putea repara fisura, iar mai apoi pentru a îngropa la loc conducta.

Explozia a avut loc în această după amiază, pe o șosea intens circulată din sectorul 5, chiar pe o trecere de pietoni. Ca o minune, în acel moment semaforul arată culoarea roșie, atât pentru mașini, cât și pentru pietoni.

Care ar fi cauza exploziei

Vezi și

Potrivit unor surse din cadrul companiei de gaze, că în acel moment se executau teste. Erau introduse cantități de aer pe conductele de gaz. A fost și momentul în care țeava a crăpat. Presiunea a fost atât de puternică încât a împins o placă de beton de aproape 50 de centimetri.

Traficul rămâne restricționat pe o singură bandă în intersecția șoselelor Viilor cu Doctor Constantin Istrati.

Reacţia companiei de gaze

"În jurul orelor 13:30, dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la un incident produs în sectorul 5, pe strada Viilor, intersecție cu str. Constantin Istrate. Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. În urma verificărilor nu au fost depistate pierderi de gaze naturale la locul incidentului.

Din primele cercetări, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terță, pentru o extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conducta respectivă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer. Menționăm că firma executantă nu a făcut demersuri către Distrigaz Sud Rețele pentru cuplarea lucrării de extindere la rețeaua de distribuție a gazelor naturale aflată în funcțiune.

Incidentul nu s-a soldat cu victime. Suntem în permanent contact cu firma terță care va remedia disfunctionalitățile ce au condus la producerea incidentului și refacerea zonei afectate", a transmis Distrigaz Sud Rețele.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Momentul în care o ţeavă de gaze explodează într-o intersecţie din Bucureşti. Care ar fi cauza exploziei