Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un băiat de 12 ani sare cu trotineta în faţa unei maşini. Dă cu capul de capotă şi este azvârlit pe şosea, în Dobroeşti

Accident aproape la indigo. Un adolescent şi-a văzut moartea cu ochii după ce, fără să se asigure, a ieşit cu trotineta de pe o străduţă şi s-a trezit în faţa unei maşini. Şoferul n-a apucat să frâneze, iar băiatul a fost izbit în plin. Din fericire, a scăpat cu răni uşoare. Întâmplarea vine la doar câteva zile după ce un copil de patru ani, care a trecut strada pe trotinetă, fără să se asigure, a fost omorât de un şofer vitezoman. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 26.06.2022, 20:49

Vezi și

Imaginile au fost filmate de o cameră de bord, pe o stradă din Dobroeşti, o localitate de lângă Bucureşti. Din dreapta maşinii, de pe o alee lăturalnică, apare din senin un adolescent pe trotinetă. Fără să-şi dea seama de pericolul care îl paşte, băiatul iese dintre maşinile parcate pe marginea şoselei şi sare direct în faţa maşinii. Totul se întâmplă într-o fracţiune de secundă. Şoferul de 20 de ani nu a apucat să frâneze. Băiatul de 12 ani este aruncat peste capotă, se loveşte puternic de maşină cu capul, iar mai apoi cade de drum. 

Accident tras aproape la indigo

Din fericire, o tragedie a fost evitată pentru că maşina nu avea viteză mare. Adolescentul a ajuns la spital, cu câteva răni superficiale. Sperietura a fost mai mare. 

''Copilul a fost de vină. Noroc cu şoferul că a fost atent. Dacă nu era atent, îl dădea cu capul de bordură.''

Pe acelaşi subiect

''Pur şi simplu a intrat în maşină. Câteva vânătăi... mai mult de 20 de km pe oră nu avea.''

Imediat după accident, poliţiştii l-au testat pe şofer să vadă dacă era băut. Rezultatul a fost negativ. Acum trei zile, un copil de numai 4 ani a fost implicat într-un accident identic pe o stradă din Buftea. A traversat strada cu trotineta fix în faţa unei maşini care venea cu viteză mare. Autoturismul, în care se aflau chiar doi fraţi de-ai victimei, l-a izbit puternic. Băiatul a murit la spital din cauza rănilor grave. 

Specialiştii spun că şofatul preventiv face de fiecare dată diferenţa dintre viaţă şi moarte. Conducătorii auto trebuie să fie mereu atenţi la ce întâmplă în jurul lor.

Sorin Ene, specialist circulație: În acest caz avem de-a face cu un conducător auto pentru care prevenţia a fost foarte importantă. Tocmai de aceea nu s-a soldat cu decesul copilului. 

Viteza este cauza principală a accidentelor rutiere. Zilnic, teribilişti sunt prinşi circulând cu viteză ameţitoare. În Craiova, doi tineri de 21 şi 27 de ani s-au crezut regii şoselelor şi au apăsat aproape la maximum pedala de acceleraţie. În centrul oraşului, cei doi şoferi circulau cu 147, respectiv cu 179 de kilometri la oră. Au rămas pietoni pentru următoarele patru luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Momentul în care un băiat de 12 ani sare cu trotineta în faţa unei maşini. Dă cu capul de capotă şi este azvârlit pe şosea, în Dobroeşti