Antena Meniu Search
x

Patru morți în accidente provocate din cauza ninsorii. Codul de vreme rea a fost prelungit

Ninsoarea din ultimele ore a omorât 4 români. Este bilanţul negru înregistrat pe şoselele acoperite de zăpadă.

Vezi și

Ninsoarea din ultimele ore a omorât 4 români. Este bilanţul negru înregistrat pe şoselele acoperite de zăpadă. Microbuze şi maşini mici au derapat pe drumurile periculoase. A fost haos pe unde a trecut iarna. A nins atât de tare, încât mai mulţi turişti au rămas izolaţi în staţiunea Rânca. Maşinile de deszăpezire s-au transformat în salvări pentru cei blocaţi pe marginea şoselei.

După o noapte întreagă de ninsoare şi viscol, staţiunea Rânca a fost sufocată sub zăpadă. Turiştii s-au trezit izolaţi, cu maşinile îngropate în nămeţi.

Cei care n-au mai avut răbdare au plecat totuşi la drum, dar au rămas blocaţi în mijlocul zăpezilor. În ajutorul lor au plecat freze şi excavatoare.

Pe drumurile acoperite de gheaţă şi omăt, nici cauciucurile de iarnă nu mai fac faţă. Poliţiştii au lăsat să treacă doar maşinile echipate cu lanţuri.

Doi oameni au murit, în judeţul Harghita. Un microbuz în care călătoreau 20 de cetăţeni moldoveni a derapat şi s-a răsturnat în şanţ. 15 dintre ei au fost răniţi.

Ca să evite alte tragedii, poliţiştii au închis complet drumul spre cota 1400 din Sinaia. 30 de centimetri de zăpadă s-au aşternut deja. E risc însemnat de avalanşă în Munţii Făgăraş. Inclusiv în zonele turistice. La Bâlea Lac, zăpada depăşeşte un metru.

Codul de vreme rea a fost prelungit până luni, la prânz. Ninsoarea şi vântul vor continua la munte, iar în vest şi nord-vest, va fi polei. Din fericire, meteorologii au şi veşti calde. Săptămâna va continua cu vreme de primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Patru morți în accidente provocate din cauza ninsorii. Codul de vreme rea a fost prelungit