Motivarea judecatorilor pentru eliberarea lui Adrian Nastase
Fostul premier Adrian Nastase a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nu a avut nici o sanctiune, iar perioada petrecuta dupa gratii a fost suficienta pentru reeducare sa, apreciaza instanta care a decis eliberarea conditionata din inchisoare a fostului prim-ministru
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Judecatorii de la Judecatoria sectorului 4 au facut publica motivarea in cazul Adrian Nastase si spun ca sunt suficiente motive ca fostul premier sa fie lasat in libertate.
"Cu privire la conditia <disciplinat>, instanta constata ca este indeplinita in conditiile in care caracterizarea atasata procesului-verbal atesta ca detinutul a avut un comportament conform intru totul cu exigentele si rigorile pe care le presupune mediul carceral, nefiind sanctionat niciodata", se arata in motivarea instantei.
De asemenea, "instanta apreciaza ca prin executarea fractiunii obligatorii de pedeapsa, condamnatul a dobandit o vocatie la acordarea beneficiului liberarii conditionate, urmand ca instanta sa aprecieze daca, in functie si de celelalte criterii stabilite de lege, este oportuna acordarea liberarii conditionate".
In ceea ce priveste conditia fractiei obligatorii, "instanta observa ca detinutul, in varsta de 62 ani, a executat fractia legala de o treime din pedeapsa insumand 730 zile, adica 243 zile. La momentul discutarii in comisia de individualizare (04.01.2013) condamnatul acumulase un total de 244 zile inchisoare, compus din 199 zile efectiv executate si 45 zile castig obtinut ca urmare a elaborarii unei lucrari stiintifice publicate. La acest moment condamnatul are un total de 284 zile castigate si executate".
Totodata, "i s-a permis sa lucreze la elaborarea lucrarii 8 ore pe zi (40 ore/saptamana) si apoi 10 ore zi (50 ore pe saptamana). Mai trebuie observat ca la momentul la care administratia penitenciarului a luat cunostinta ca urmeaza a fi elaborata lucrarea amintita, detinutul a semnat un angajament in cadrul caruia declara ca lucrarea nu va aduce atingere legii privind drepturile de autor."
Citeste continuarea articolului pe Antena 3.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰