Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care Robert ar fi încercat să-şi omoare iubita olimpică în plină stradă. Adolescentul de 16 ani a plănuit totul în detaliu

Un elev olimpic de 16 ani a încercat să îşi ucidă iubita în plină stradă, apoi a vrut să se sinucidă cu acelaşi cuţit. Victima este şi ea elevă eminentă la acelaşi liceu de elită din Drobeta Turnu Severin. Adolescentul ar fi fost orbit de gelozie, după ce fata l-ar fi anunţat că vrea să se despartă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 24.02.2024, 08:38

Vezi și

Orbit de gândul că iubita l-ar putea părăsi, adolescentul de 16 ani a plănuit grozăvia în detaliu. A plecat de acasă cu un cuţit în ghiozdan, iar, după ce a stat la primele trei ore, şi-a convins prietena să chiulească împreună. Cei doi au ieşit din liceu la ora 10:50, iar după un kilometru de mers, aproape de Castelul de Apă din centru, tânărul nu şi-a mai putut stăpâni furia.

A vrut să-şi omoare iubita, apoi să se sinucidă

Băiatul s-a năpustit asupra iubitei de 17 ani, pe care a înjunghiat-o de mai multe ori. Salvarea fetei au fost doi trecători care i-au sărit în ajutor. Rănită grav, a reuşit să urce într-un taxi care a dus-o la spital. Când şi-a dat seama ce a făcut, atacatorul a vrut să se sinucidă. 

Martor: Noi am anunţat ambulanţa şi el în spatele fetei la vreo 10 metri a început să se taie aproape de trecerea de pietoni.

Pe acelaşi subiect

"După ce a încercat să îşi ia viaţa, tânărul a mai mers aproape 200 de metri, după care s-a prăbuşit", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Cei doi elevi au ajuns în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele lor de supravieţuire. 

Elena Bololoi, purtator de cuvant Spitalul Judetean: Tinerii se află în sala de operaţii pentru a fi stabilizaţi corespunzător.

Starea băiatului, însă, este mult mai gravă, şi a fost transferat în cursul serii la spitalul clinic de urgenţă din Craiova.

Nimeni nu-şi explică tragedia

Mara şi Robert sunt colegi de clasă şi doi dintre cei mai buni elevi ai "Colegiului Naţional Traian" din Drobeta-Turnu Severin. În 2022, adolescenta a fost admisă la liceu cu media 10. Cei doi erau olimpici şi scriau la revista liceului. 

Mariana Gabi Dumitraşcu, director Colegiul National Traian: Suntem in stare de şoc, deoarece sunt elevi deosebiţi. Fata este olimpica nationala la diferite discipline. De asemenea băiatul a obţinut numeroase premii la olimpiadele judeţene.

Adolescentul a fi avut însă în trecut mai multe episoade de comportament agresiv. Familia a decis, drept pedeapsă, să-i ia telefonul şi sa-l lase fără acces la reţelele de socializare. O hotărâre care, în cele mai multe cazuri, poate agrava situaţia, spun specialiştii. 

Gabriel Diaconu - Medic Specialist Psihiatrie: Când oamenii acţionează în aşa fel, în fapt şi de drept, iau toată furia pe care au acumulat-o, o transformă în explosiv, în act. 

Cazuri violente în şcolile din România în ultimul an

În şcolile din România, s-au înregistrat în ultimul an peste 3.000 de infracţiuni violente. 

Gabriel Diaconu - Medic Specialist Psihiatrie: Sunt factori care avertizează, într-un fel sau altul, potenţialul de violenţă al partenerului. Sunt ameninţări, există comportamentul impulsiv la risc al individului şi-n alte domenii de viaţă. Şi, în cele din urmă, este elementul verbal. Majoritatea oamenilor, înainte să facă astfel de fapte, or să ameninţe, iar astfel de fapte ar trebui luate în serios. 

Un alt caz dramatic între adolescenţi s-a întâmplat anul trecut la Craiova. O fată de 14 ani a murit atunci după ce a fost înjunghiată de fostul iubit, elev la Liceul Militar, în timp ce se plimba cu un prieten în Grădina Botanică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Motivul pentru care Robert ar fi încercat să-şi omoare iubita olimpică în plină stradă. Adolescentul de 16 ani a plănuit totul în detaliu