Antena Meniu Search
x

Video Robert şi-a convins iubita de 17 ani să chiulească, a înjunghiat-o, iar apoi a vrut să îşi ia viaţa. Atacul în urma căruia doi elevi olimpici sunt în stare gravă

Un elev olimpic de 16 ani a încercat să își ucidă iubita în plină stradă, apoi a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit. Victima este şi ea elevă eminentă la acelaşi liceu de elită din Drobeta-Turnu Severin. Adolescentul ar fi fost orbit de gelozie, după ce fata l-ar fi anunţat că vrea să se despartă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 23.02.2024, 19:54

Vezi și

Orbit de gândul că iubita l-ar putea părăsi, adolescentul de 16 ani a plănuit grozăvia în detaliu. A plecat de acasă cu un cuţit în ghiozdan, iar după ce a stat la primele trei ore, şi-a convins prietena să chiulească împreună. Cei doi au ieşit din liceu la ora 10:50, iar după un kilometru de mers, aproape de Castelul de Apă din centru, tânărul nu şi-a mai putut stăpâni furia.

Şoc la liceu: şi-a înjunghiat iubita olimpică

Băiatul s-a năpustit asupra iubitei de 17 ani, pe care a înjunghiat-o de mai multe ori. Salvarea fetei au fost doi trecători care i-au sărit în ajutor. Rănită grav, a reuşit să urce într-un taxi care a dus-o la spital. Când şi-a dat seama ce a făcut, atacatorul a vrut să se sinucidă. 

"Noi am anunţat ambulanţa şi el în spatele fetei la vreo 10 metri a început să se taie aproape de trecerea de pietoni", povesteşte un martor. "După ce a încercat să îşi ia viaţa, tânărul a mai mers aproape 200 de metri, după care s-a prăbuşit", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator. "El aici a căzut. Era baltă de sânge", arată o femeie, martoră la incident.

Pe acelaşi subiect

Cei doi elevi sunt în stare gravă

Cei doi elevi au ajuns în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele lor de supravieţuire. "Tinerii se află în sala de operaţii pentru a fi stabilizaţi corespunzător", a declarat Elena Bololoi, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean.

Nimeni nu-şi explică tragedia. Mara şi Robert sunt colegi de clasă şi doi dintre cei mai buni elevi ai "Colegiului Naţional Traian" din Drobeta-Turnu Severin. În 2022, adolescenta a fost admisă la liceu cu media 10. Cei doi erau olimpici şi scriau la revista liceului. 

"Suntem in stare de şoc, deoarece sunt elevi deosebiţi. Fata este olimpică naţională la diferite discipline. De asemenea, băiatul a obţinut numeroase premii la olimpiadele judeţene", spune Mariana Gabi Dumitraşcu, director Colegiul Naţional Traian.

Care ar fi motivul atacului sângeros

Adolescentul ar fi avut însă în trecut mai multe episoade de comportament agresiv. Familia a decis, drept pedeapsă, să-i ia telefonul şi să-l lase fără acces la reţelele de socializare. O hotărâre care, în cele mai multe cazuri, poate agrava situaţia, spun specialiştii. 

"Când oamenii acţionează în aşa fel, în fapt şi de drept, iau toată furia pe care au acumulat-o, o transformă în explosiv, în act", explică Gabriel Diaconu, medic specialist Psihiatrie.

Mii de infracţiuni violente în şcoli

În şcolile din România, s-au înregistrat în ultimul an peste 3.000 de infracţiuni violente. Conform psihologilor, bărbaţii ar trece mai greu peste o despărţire. Iar gelozia extremă stă la baza unor statistici sumbre: doar anul trecut s-au înregistrat în România peste 57.000 de cazuri de violență domestică. 

"Sunt factori care avertizează, într-un fel sau altul, potenţialul de violenţă al partenerului. Sunt ameninţări, există comportamentul impulsiv la risc al individului şi-n alte domenii de viaţă. Şi, în cele din urmă, este elementul verbal. Majoritatea oamenilor, înainte să facă astfel de fapte, or să ameninţe, iar astfel de fapte ar trebui luate în serios", spune Gabriel Diaconu, medic specialist Psihiatrie.

Un alt caz dramatic între adolescenţi s-a întâmplat anul trecut la Craiova. O fată de 14 ani a murit atunci după ce a fost înjunghiată de fostul iubit, elev la Liceul Militar, în timp ce se plimba cu un prieten în Grădina Botanică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Robert şi-a convins iubita de 17 ani să chiulească, a înjunghiat-o, iar apoi a vrut să îşi ia viaţa. Atacul în urma căruia doi elevi olimpici sunt în stare gravă