Antena Meniu Search
x

Motociclist rănit grav, după un accident straniu petrecut într-o pădure din Cluj

Un accident ciudat în care a fost implicat un motociclist s-a petrecut în județul Cluj. Un bărbat a fost cât pe ce să fie decapitat de o sârmă legată între doi copaci, pe un traseu pe care bikerii obişnuiesc să se plimbe. A scăpat cu viaţă printr-o minune. Capcana improvizată în calea sa l-a lovit mai întâi în scutul de protecţie şi abia apoi a alunecat către gât. A ajuns în spital cu răni grave. Colegii săi spun că sârma a fost pusă intenţionat acolo. 

de Redactia Observator

la 13.07.2020, 21:24

Vezi și
  • Tânărul era însoțit de mai mulți colegi.
  • Proprietarul terenului pe care s-a produs accidentul ar fi întins o sârmă între doi copaci, pentru a delimita o porțiune de teren.

Grupul de motociclişti a ieşit la plimbare sâmbătă după-amiază, pe un traseu pe care au fost de nenumărate ori, o pădure dintre localităţile Lona și Stolna. La un moment dat, unul dintre bikeri cade secerat de pe motocicletă. 

Petru Chițan, cumnatul motociclistului: Când am ajuns la el era conştient, dar tot spunea: "Mi-au tăiat gâtul". Se ţinea de gât şi spunea "mi-au tăiat gâtul". Cei din spate, mai erau doi colegi, unul a apucat să oprească, unul a lovit şi el cu casca în sârmă. 

Sârma a lovit mai întâi scutul de protecţie din piept şi abia apoi s-a oprit în gât. Motociclistul a scăpat cu viaţă, însă s-a ales cu răni grave. 

Adela Golea, şefa Unitatea de Primiri Urgențe Cluj: Pacientul a fost adus în Unitatea de Primiri Urgenţe cu un traumatism cranio-cerebral, traumatism cervical şi toracic superior pentru care a fost investigat. Evoluţia a fost favorabilă. 

Tânărul a fost stabilizat de medici şi se află acum în afara oricărui pericol. Prietenii săi susţin că sârma a fost pusă intenţionat. Era legată foarte strâns de cei doi copaci, la aproximativ un metru şi jumătate, adică exact înălţimea unui biker pe motocicletă şi nu s-a rupt în urma impactului. 

Petru Chițan, cumnatul motociclistului: Aşa, pe 10 metri aproximativ de la copac la copac, erau legate special pentru asta. Zona e destul de populată de motociclişti. 

Nu e prima dată când motocicliştii sunt ţinte în zonă. Anul trecut, ei au fost puşi pe fugă cu furcile de localnici. 

Petru Chițan, cumnatul motociclistului: Am observat că la ciobani nu le place în general, la ciobani nu le place să ne apropiem de zonele lor, chiar fiind incidente şi prin alte zone. 

Bart Stroișteanu, președinte Club Masterbike Cluj: Nu lăsăm lucrurile să treacă neobservate. Noi vom face tot ce ne stă în putinţă. Vom lupta până la capăt să înţeleagă lumea că noi nu suntem nişte huligani. Este un sport internaţional, sunt campionate, avem Federaţia Română de Motociclism. Nu e o haiducie, cum îşi imaginează lumea.

Potrivit Poliţiei, proprietarul terenului a pus sârma acolo, dar pentru a delimita o porţiune de teren. Tânărul rănit nu a făcut încă plângere penală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Motociclist rănit grav, după un accident straniu petrecut într-o pădure din Cluj