Antena Meniu Search
x

Update Salvatorii au reuşit să ajungă la cele 12 persoane izolate de viitură, în Vrancea, de vineri seară. Un minor de 16 ani, printre persoanele evacuate

12 muncitori aflați într-o zonă forestieră din Nereju, Vrancea, au rămas izolați vineri seară din cauza unei viituri. Oamenii s-au refugiat într-o remorcă și au petrecut noaptea acolo, întrucât salvatorilor de la ISU Vrancea le-a fost imposibil să ajungă la ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.06.2021, 21:49

Vezi și

UPDATE 15.00:  Având în vedere situația de la nivelul localității Nereju, unde 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala, în cursul zilei de astăzi s-au suplimentat forțele de intervenție, cu echipaje de la ISU Bacău și ISU Covasna. Pentru gestionarea situației de urgență, în prezent se acționează din partea ISU Vrancea sub coordonarea inspectorului șef, colonel Chiscop Flaviu, cu 19 pompieri (ofițeri și subofițeri), 11 salvamontiști ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din județele Vrancea, Bacău și Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea și SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonați de primarul comunei Nereju.

La acest moment, printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, s-a reușit accesul unui salvamontist către persoanele izolate. Urmează preluarea și salvarea acestora din zona de pericol.  S-a reușit evacuarea unui minor în vârstă de 16 ani. De asemenea, o femeie de 60 de ani a fost adusă în siguranță din zona de pericol.

Cele 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala. Situația lor a fost monitorizată pe tot parcursul nopții, iar sâmbătă s-au reluat operațiunile de salvare.

”În această dimineață s-au reluat operațiunile de salvare. 5 pompieri, 3 angajați Salvamont și SVSU Tulnici, au efectuat  schimbarea personalului care a asigurat zona pe timpul nopții. S-a luat legătura vocal cu persoanele izolate și deocamdată nu sunt semnalate probleme medicale. Se menține legătura vizual și vocal cu persoanele izolate. Până la această moment nu s-au semnalat probleme medicale”, transmite ISU Vrancea.

Despre situația de la Nereju a vorbit și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la o videoconferință a premierului Florin Cîțu cu prefecții. 

"Referitor la situaţia de la Nereju, în judeţul Vrancea, avem 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinşi de creşterea apelor râului din zonă s-au refugiat într-un vagon remorcă. În cursul nopţii s-a încercat salvarea lor, nu s-a reuşit, riscam să îi pierdem în timpul salvării, astăzi s-au reluat operaţiunile. Am mobilizat o echipă suplimentară Salvamont din Covasna. Avem acolo din Vrancea o echipă de la Salvamont, plus ISU din Vrancea. A mai fost astăzi o tentativă care din nou a eşuat pentru că nu s-a putut fixa tiroliana. La acest moment, legătura cu ei există, problema e că e o zonă cu acces greu, nu se poate intra decât cu maşini de teren sau pe jos în zonă. Pe cale aeriană s-au făcut mai multe evaluări, nu putem intra în zonă, să îi scoatem cu troliu. E o zonă montană şi elicopterele nu pot intra, plus ploile care sunt. Vom încerca să îi salvăm până la finalul zilei”, a declarat Raed Arafat.

Articol realizat cu imagini și informații obținute de reporterul Observator Adrian Obreja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Salvatorii au reuşit să ajungă la cele 12 persoane izolate de viitură, în Vrancea, de vineri seară. Un minor de 16 ani, printre persoanele evacuate