Antena Meniu Search
x

Muncitorii străini găsiţi cu Covid în Bucureşti au stat înghesuiţi în barăci o noapte. Şantierul era închis

Focar de coronavirus pe un şantier din sectorul 4 al Capitalei. 32 de muncitori străini au fost confirmaţi cu COVID-19. În plină criză sanitară, autorităţile au fost ţinute în faţa porţilor închise timp de o zi şi jumătate. Pentru că nu ar fi reuşit să dea de proprietarii şantierului, le-a fost interzis accesul la ceilalţi 76 de contacţi direcţi. Şi mai şocant este că abia duminică dimineaţă multe dintre cazurile confirmate au ajuns la spital.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 23.08.2020, 20:01

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea Vezi și
  • 76 de muncitori sunt contacţi ai celor infectaţi.
  • Autorităţile au putut intra pe şantier abia duminică.

În spatele uşilor închise şi înghesuiţi în barăci, muncitorii indieni deja confirmaţi cu noul virus au stat toată noaptea la grămadă cu cei care încă erau consideraţi sănătoşi. Angajaţii DSP au venit să le împartă mănuşi, combinezoane şi măşti. Doar atât. În plin focar de coronavirus, nu au putut să intervină.

Vecină: Au venit jandarmii, DSP-ul, dar au stat la poartă până astăzi. I-a păzit, într-adevăr, toată noaptea, dar au stat la poartă. Nu le-a dat voie nimeni să intre. Ceea ce mi se pare foarte suspect. Dacă nu porţi mască la metrou, Poliţia te amendează sau te trage de umăr, iar în situaţia de faţă nu a reacţionat în niciun fel după o zi şi jumătate.

Oana Nicolescu, director DSP: Treaba a fost făcută de noi în condiţiile date. Cu siguranţă sunt instituţii competente pentru a soluţiona foarte bine acest caz.

Primele două cazuri au apărut încă din 10 august. Şantierul nu a fost însă considerat focar. Sâmbătă, la Direcţia de Sănătate Publică au ajuns alte 16 buletine pozitive. Bilanţul? 32 de cazuri în total. Inexplicabil, până duminică dimineaţă, la ora 10, mulţi dintre cei confirmaţi nu erau încă duşi la spital. Pe şantier, au continuat să fie 76 de contacţi direcţi, încă netestaţi. Ar fi trebuit trimişi deja în carantină institutionalizată.

Abia la ora 16 s-au încheiat negocierile şi trei autobuze au dus muncitorii de pe şantier. Locul nu e doar focar de COVID, ci şi de infecţie.

Vecină: Am sesizat Poliţia, am sesizat Primăria. Practic îi vedeam din curte, din casă, ieşind afară, na, stând la curte, îi vedeam cum îşi fac nevoile. Nu mai zic de miros, de mizeri. De fiecare dată autorităţile au spus că o să ia... Peste 100 de oameni. Erau foarte mulţi. Dintr-o baracă ieşeau cam 20 de persoane când ieşeau.

Neregulile sunt acum anchetate de mai multe instituţii. Inspectoratul Teritorial de Muncă va trage  primele concluzii săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Muncitorii străini găsiţi cu Covid în Bucureşti au stat înghesuiţi în barăci o noapte. Şantierul era închis