Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Munte de alge de 2 metri, pe litoral. Turiştii, revoltaţi că au dat bani grei să se scalde în marea devenită o mâzgă verde. "În apă, vine toată pe tine"

Litoralul este sufocat de alge. Ultimul weekend de vară la malul mării le-a lăsat un gust amar turiştilor. Oamenii au fost nevoiţi să facă slalom prin covorul gros de iarbă de mare de la mal. Nici în apă n-a fost mai bine. Marea a devenit o mâzgă verde şi neplăcută, care a stricat distracţia turiştilor. Marea agitată a făcut şi victime.

de Andreea Filip

la 27.08.2022 , 19:21

O mare de alge. Asta au găsit turiştii de dimineaţă pe plajele din sudul litoralului. Nisipul aproape că nu se mai vede. S-au adunat atât de multe la mal, încât e o adevărată aventură să ajungi în apă. N-ai loc să arunci un ac. 

Turiştii abia păşesc prin munţii de alge

Oamenii reuşesc cu greu să se strecoare prin covorul gros de iarbă. "Am venit aici sa ne relaxăm. Ajungem şi vedem numai verdeaţă. Te bagi în apă, vine toată pe tine", se plânge un turist. "Autorităţile par să fie depăşite complet de situaţie, având în vedere că o parte dintre alge au fost strânse aseară, însă au fost lăsate aici. Vorbim de un munte de doi metri", arată Andreea Filip, reporter Observator.  

Vezi și

"Ce să facem cu apa asta mizerabilă", oftează un turist. Nici în mare nu e mai bine. Furtuna din larg a purtat tone de alge către mal. Câţiva turişti încearcă, totuşi, să se bucure de o bălăceală, dar senzaţia e ca şi cum ai înota într-o ciorbă groasă. Nu doar aspectul e deranjant, ci și mirosul. "Niciodată nu am prins algele astea. Este primul an când sunt foarte multe", povesteşte un turist. Supărarea adulţilor, bucuria copiilor. Cu mâinile goale, câţiva micuţi s-au pus pe treabă şi strâng singuri mizeria.

Pe acelaşi subiect

Ce spun specialiştii despre fenomenul din Marea Neagră

Fenomenul ar fi unul firesc, spun specialiştii. "Nu e nimic anormal, poate spectaculos. Nu este nimic nesănătos. Demonstrează troficitatea mării, faptul că e netoxică şi sănătoasă pentru toate vietăţile. Din cauza secetei, a temperaturilor mai ridicate, au favorizat o explozie mai mare", explică Adrian Bâlbă, biolog.

De la începutul sezonului estival, de pe plaje s-au adunat peste 2.000 de tone de alge. Cei de la Apele Române spun că strâng resturile în fiecare seară, însă nu reuşesc să facă faţă volumului uriaş. 

Turist salvat în ultima clipă de la înec, în Jupiter

Azi, marea agitată a făcut şi victime. În Neptun, un bărbat de 54 de ani s-a aventurat în valurile mari. Iar în staţiunea vecină, în Jupiter, un turist de 45 de ani a fost salvat în ultimul moment de salvamari. Doi soţi, veniţi la plajă în Eforie, şi-au văzut moartea cu ochii. "Ăia doi nu mai pot să vină. Nu sunt departe, dar au senzaţia că sunt cei mai mari înotători". Din fericire, salvatorii au reuşit să-i scoată în siguranţă la mal.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Munte de alge de 2 metri, pe litoral. Turiştii, revoltaţi că au dat bani grei să se scalde în marea devenită o mâzgă verde. "În apă, vine toată pe tine"