Antena Meniu Search
x

Mureşenii sărbătoresc ziua Sfântului Martin, degustând zeci de preparate. Vedeta a fost carnea de gâscă

Sfârşitul de săptămână i-a prins pe mureşeni degustând zeci de preparate, unde vedetă a fost carnea de gâscă. E o tradiţie a credincioşilor romano-catolici în ziua Sfântului Martin, sărbătorit în fiecare an pe data de 11 noiembrie. Obiceiul vechi de sute de ani spune că cei care nu mânâncă gâscă în acea zi vor fi flâmânzi tot anul. Festinul a fost organizat la Castelul Haller din Ogra. 

de Sorin Tanţoş

la 12.11.2022, 12:39

Vezi și

Legenda spune că tradiţia festinului din carne de gâscă vine tocmai de la Sfântul Martin, om bun şi blând, dar care nu-şi dorea funcţii. Aşa că atunci când mai marii bisericii l-au căutat să-l facă episcop, s-a ascuns.

Bărbat: S-a ascuns în coteţul gâştelor dar a fost trădat de gâşte. Au făcut o gălăgie şi deja au ştiut unde s-a ascuns episcopul.

Drept pedeapsă, acum ziua Sfântului Martin se sărbătoreşte mereu cu mâncăruri din carne de gâscă. Iar pentru asta, mureşenii şi-au dat întâlnire la Castelul Haller din Ogra, o pensiune din inima Transilvaniei, cu o intrare impresionantă, plină de elemente arhitecturale baroce.

Bucătarii s-au pregătit zile la rând şi şi-au pus toată creativitatea în farfurii. Ziua sfântului Martin este sărbătorită în calendarul catolic în toată Transilvania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mureşenii sărbătoresc ziua Sfântului Martin, degustând zeci de preparate. Vedeta a fost carnea de gâscă