Antena Meniu Search
x

Video Natura şi-a arătat forţa devastatoare: a fost potop în vestul ţării, iar oamenii şi-au văzut munca de-o viaţă luată de ape

Potop în vestul ţării. Sute de oameni s-au salvat în ultima clipă din faţa apelor revărsate, dar şi-au văzut toată munca distrusă. Râurile au smuls cu totul case cu etaj şi maşini de câteva tone pe care le-au purtat zeci de kilometri. Autorităţile le promit oamenilor ajutor.

de Simona Simionescu

la 17.07.2021, 20:39

Vezi și

Natura şi-a arătat forţa devastatoare: În Abrud, apele au smuls din pământ casele şi grajdurile cu animale. Viitura şi-a făcut loc direct prin curţi, sub privirile îngrozite ale oamenilor. Câţiva kilometri mai încolo, în Câmpeni, râul umflat a luat maşinile pe sus. Le-a purtat zeci de kilometri ca pe bărcuţele de hârtie. Localnicii au privit neputincioşi cum apa le înghite pe rând maşinile.

Şuvoaiele au adus cu ele copaci smulşi din rădăcină şi mormane de pietre. Oamenii s-au salvat în ultima clipă. "Când să ies în şosea au venit pomii înspre mine. Eu m-am dat înapoi că altfel mă omorau pomii", spune un bărbat. "Vedeam pe geam cum vine înspre noi şi ne imaginam că o să se ducă casa. Groaznic", a declarat o localnică. 200 de oameni au fost salvaţi din calea viiturii şi duşi la adăpost în căminul cultural din Roşia Montană.

Apele umflate au inundat şi drumul care traversează oraşul Brad. "În 30 de minute au căzut cantităţi de apă cum nu ştiu să mai fi căzut în ultima jumătate de veac", a declarat Florin Cazacu, primarul oraşului Brad. Două tiruri încărcate au rămas înfipte în mâlul gros de pe marginea drumului. Localnicii nu au reuşit să le urnească nici cu tractorul.

Vijelia a stricat o petrecere la cort de pe malul lacului Apa din Satu Mare. Bărbaţii au încercat din răsputeri să ţină piept vântului puternic. Pe drumul spre Baia Mare, furtuna a culcat copacii de pe marginea drumului. Fulgerele au aprins un grajd din Mărişel şi a fost nevoie de două autopeciale pentru a stinge incendiul. Acum, apele s-au retras din multe localităţi. Dar în urma lor e dezastru, aşa cum se vde din imaginile filmate din dronă. Oamenii încearcă să recupereze ce mai pot dintre pietre şi aluviuni. Unii şi-au găsit maşinile în satele vecine, distruse şi acoperite de crengi.

Şuvoaiele au împins o maşină într-o o casă. Localnicii se chinuie să o scoată dintre copacii care o blochează. "Nu mai e nimic, degeaba lucrezi o viaţă întreagă că nu mai poţi face nimic", spune un bărbat. O casă de lemn a scăpat întreagă, dar poate oricând să se răstoarne. Pompierii muncesc umăr lângă umăr cu localnicii să mai recupereze ceva din munca de o viaţă.

Dacă ai informaţii, poze sau imagini video care pot deveni o ştire te invităm să Fii Observator şi să ni le e trimiţi folosind formularul de pe site-ul observatornews.ro, în secţiunea Fii Observator, sau pe whatsapp la numărul 0722.699.800, iar noi vom prezenta cazul tău la Observator şi pe observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Natura şi-a arătat forţa devastatoare: a fost potop în vestul ţării, iar oamenii şi-au văzut munca de-o viaţă luată de ape