Video

Natura şi-a arătat forţa devastatoare: a fost potop în vestul ţării, iar oamenii şi-au văzut munca de-o viaţă luată de ape

De Simona Simionescu.
Publicat: 17.07.2021, 19:25.
Actualizat: 17.07.2021, 20:39

Potop în vestul ţării. Sute de oameni s-au salvat în ultima clipă din faţa apelor revărsate, dar şi-au văzut toată munca distrusă. Râurile au smuls cu totul case cu etaj şi maşini de câteva tone pe care le-au purtat zeci de kilometri. Autorităţile le promit oamenilor ajutor.

Natura şi-a arătat forţa devastatoare: În Abrud, apele au smuls din pământ casele şi grajdurile cu animale. Viitura şi-a făcut loc direct prin curţi, sub privirile îngrozite ale oamenilor. Câţiva kilometri mai încolo, în Câmpeni, râul umflat a luat maşinile pe sus. Le-a purtat zeci de kilometri ca pe bărcuţele de hârtie. Localnicii au privit neputincioşi cum apa le înghite pe rând maşinile.

Şuvoaiele au adus cu ele copaci smulşi din rădăcină şi mormane de pietre. Oamenii s-au salvat în ultima clipă. "Când să ies în şosea au venit pomii înspre mine. Eu m-am dat înapoi că altfel mă omorau pomii", spune un bărbat. "Vedeam pe geam cum vine înspre noi şi ne imaginam că o să se ducă casa. Groaznic", a declarat o localnică. 200 de oameni au fost salvaţi din calea viiturii şi duşi la adăpost în căminul cultural din Roşia Montană.

Apele umflate au inundat şi drumul care traversează oraşul Brad. "În 30 de minute au căzut cantităţi de apă cum nu ştiu să mai fi căzut în ultima jumătate de veac", a declarat Florin Cazacu, primarul oraşului Brad. Două tiruri încărcate au rămas înfipte în mâlul gros de pe marginea drumului. Localnicii nu au reuşit să le urnească nici cu tractorul.

Citește și:

Vijelia a stricat o petrecere la cort de pe malul lacului Apa din Satu Mare. Bărbaţii au încercat din răsputeri să ţină piept vântului puternic. Pe drumul spre Baia Mare, furtuna a culcat copacii de pe marginea drumului. Fulgerele au aprins un grajd din Mărişel şi a fost nevoie de două autopeciale pentru a stinge incendiul. Acum, apele s-au retras din multe localităţi. Dar în urma lor e dezastru, aşa cum se vde din imaginile filmate din dronă. Oamenii încearcă să recupereze ce mai pot dintre pietre şi aluviuni. Unii şi-au găsit maşinile în satele vecine, distruse şi acoperite de crengi.

Şuvoaiele au împins o maşină într-o o casă. Localnicii se chinuie să o scoată dintre copacii care o blochează. "Nu mai e nimic, degeaba lucrezi o viaţă întreagă că nu mai poţi face nimic", spune un bărbat. O casă de lemn a scăpat întreagă, dar poate oricând să se răstoarne. Pompierii muncesc umăr lângă umăr cu localnicii să mai recupereze ceva din munca de o viaţă.

Dacă ai informaţii, poze sau imagini video care pot deveni o ştire te invităm să Fii Observator şi să ni le e trimiţi folosind formularul de pe site-ul observatornews.ro, în secţiunea Fii Observator, sau pe whatsapp la numărul 0722.699.800, iar noi vom prezenta cazul tău la Observator şi pe observatornews.ro.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Cu cine s-a afișat Monica Gabor după despărțirea de Mr. Pink. Locul neașteptat în care a fost pozată
libertatea.ro
Cum l-au "pedepsit" grecii pe un român care a parcat direct pe plajă VIDEO
Ziare.com
Horoscopul zilei de 1 august 2021. Berbecii sunt indeciși cu privire planurile de viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii cutremurătoare în cazul preotului și soției care au murit în casa din București lovită de fulger
gandul.ro
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei: `Și eu am trecut prin multe stări emoţionale negative`
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Cristina Ciobănașu, despre momentul care i-a schimbat traiectoria vieții la 11 ani. Clipa în care Criss era chemată să devină o vedetă
tvhappy.ro
Țiriac și-a dat demisia, apoi a urmat SCANDALUL » Îmbrânceli la Adunarea Generală a FRT: „Dați-l afară!”
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro