Antena Meniu Search
x

Nava Phoenix a plecat de la parada de Ziua Marinei pentru a salva un surfer care căzuse în apă, la Corbu. Persoana a ieşit singură din apă

Mii de oameni au asistat la festivităţile de la Constanţa, reluate după patru ani de absenţă. Manifestările se desfăşoară însă sub stare de alertă din cauza exploziei de ieri de la Costineşti, acolo unde o mină marină ar fi fost detonată. Ceremonia a început cu intonarea imnului României şi în sunetul a 21 de salve de tun. În valuri au fost aruncate ancore de flori iar marinarii vor efectua pe tot parcursul zilei o serie de exerciţii demonstrative. La festivităţi au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă. În timpul evenimentelor, Nava Phoenix a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a fost chemată pentru a interveni în cazul unei persoane care căzuse în apă, la Corbu.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 13:01

Nava Phoenix a plecat de la parada de Ziua Marinei pentru a salva un surfer care căzuse în apă, la Corbu. Persoana a ieşit singură din apă
Nava Phoenix a plecat de la parada de Ziua Marinei pentru a salva un surfer care căzuse în apă, la Corbu. Persoana a ieşit singură din apă - Facebook

Nava Phoenix a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a fost chemată, marţi, de la parada de Ziua Marinei pentru a căuta o persoană care căzuse în apă, la Corbu. Apelul anunţa că o persoană căzuse de pe placa de surf.

”În urma cu câteva minute, nava Phoenix, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, a fost solicitată de catre MRCC să intervină intr-o operaţiune de căutare şi salvare a unei persoane căzute în apă, în zona plajei Corbu”, a anunţat, marţi, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Sursa citată a precizat că nava Phoenix se afla în acele momente la festivitatea de defilare, cu ocazia Zilei Marinei Române. La rândul lor, reprezentanţii ISU Constanţa au precizat că apelul la 112 anunţa că o persoană a căzut de pe placa de surf, dar avea vestă de salvare. Ulterior, persoana a ieşit singură din apă.

Iohannis, prezent la festivităţile de la Constanţa

Pe acelaşi subiect

Între timp, la Constanţa festivităţile de Ziua Marinei au continuat. După patru ani de restricţii din cauza pandemiei, astăzi, marinarii militari au revenit pe faleza Cazinoului. Din cauza vântului puternic, unele secvenţe s-au anulat, mai ales cele care aveau în prim plan navele fluviale, dar au fost şi alte secvenţe care au fost adaptate pentru siguranţa marinarilor. 

15 nave militare au fost admirate de turişti, în larg. Cel mai spectaculos moment a fost cel în care pe cer şi-au făcut apariţia avioanele de luptă F-16. La eveniment au participat şi Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicoale Ciucă.

Klaus Iohannis: Dragi marinari, aveţi admiraţia şi recunoştinţa noastră pentru devotamentul şi demnitatea cu care purtaţi drapelul României pe mările şi oceanele lumii. Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. Importanţa strategică a regiunii ării negre pentru securitatea spaţiului euro atlantic este astăzi incontestanbilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Nava Phoenix a plecat de la parada de Ziua Marinei pentru a salva un surfer care căzuse în apă, la Corbu. Persoana a ieşit singură din apă