Antena Meniu Search
x

Video "Ne este teamă, normal!". Zeci de localnici din Gorj stau cu frica că pământul le fuge de sub picioare. Casele lor, în pericol din cauza alunecărilor de teren

Zeci de localnici dintr-o localitate din Gorj trăiesc clipe de coșmar din cauza alunecărilor de teren. Exploatările miniere din ultimii ani au afectat hectare întregi de teren, iar acum oamenii din Roșia de Amaradia stau cu frica în sân că toată munca lor de-o viață ar putea să dispară în câteva minute. 

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 08:51

Vezi și

În 2006, 190 de case din satul Seciuri, ce ţine de Roşia de Amaradia, au fost distruse în urma alunecărilor de teren. 

Cotiga Dumitru, localnic: Au început să cadă toate casele, câte una, câte una, mai sus la sat de nu a mai putut să circule nici o maşină. 

Acum oamenii se tem că istoria se poate repeta. 

Cotigă Dumitru, localnic: Am lăsări de teren la circa 50 de metri de casă. Foarte aproape.  

Pe acelaşi subiect

Ion Luță, localnic: Chiar sunt stresat pentru lacurile de apă pe care le-a lăsat mina în spate. Ne este frică, apa umflă undeva și ne e frică că fuge terenul.  

Oamenii spun că trăiesc cu frică

În cazul în care se va mai produce o astfel de nenorocire, oamenii spun că nici nu au unde să se ducă. 

Ion Luță, localnic: Ne este teamă, normal! Avem și noi familie, copii, unde să plecăm acum. După o anumită vârstă să te duci să o iei de la capăt. Nu putem să plecăm așa după 40-50 de ani de stat într-o comună, unde să pleci, unde să te muți. 

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, cei care trebuie să se ocupe de refacerea terenurilor, dau asigurări că oamenii nu vor avea de suferit.

Florin Gherghescu, director sucursală minieră: O să facem o comisie împreună cu topografii. Să facem ridicări topografice sa modelam, sa nivelam terenul pentru a putea fi in continuare folosit de cetatenii comunei sunt cateva zeci de hectrae puse in miscare 

Cariera minieră de la Seciuri a fost deschisă în 1983. Activitatea a fost sistată de aproape 20 de ani, dar săpăturile au făcut terenul instabil şi încă mai au efecte. Locuitorii satului se tem de fiecare dată când plouă, pentru că atunci se produc cel mai des alunecări de teren. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Ne este teamă, normal!". Zeci de localnici din Gorj stau cu frica că pământul le fuge de sub picioare. Casele lor, în pericol din cauza alunecărilor de teren