Antena Meniu Search
x

Video Negocierile purtate de mascaţi cu individul care şi-a sechestrat fetiţa in beci. Agresorul a chemat în ajutor un prieten de 90 de ani, cu toporul

Intervenţia mascaţilor şi a poliţiştilor a dus în schimb la salvarea unei fetiţe de 4 ani din Neamţ, sechestrată de tată într un beci. După câteva minute de negocieri, forţele de ordine au intrat şi au scos copilul, mai ales că individul era înarmat cu un topor şi ameninţa să-i facă rău. În mod inexplicabil însă, după audieri, bărbatul a fost lăsat în libertate. 

de Angela Bertea

la 27.03.2023, 19:15

Vezi și

Negociere poliţie-bărbat: Cu ce drept? Este copilul meu! Nu! E copilul meu! Am luat-o cu forţa? Am furat-o? Nu! Am luat-o cu acord! 

- Voi intra cu forţa!

- Nu intri cu nimic! 

Aşa s-au purtat negocierile între forţele de intervenţie şi un individ de 64 de ani, acuzat de fosta soţie că o ţine captivă pe fetiţa lor de patru ani într un beci. Mascaţii şi poliţiştii au intrat în forţă în locuinţa bărbatului. Au găsit copila într adevăr într-o pivniţă din afara casei, o încăpere întunecată şi mizeră cu o uşă mică de intrare. Era împreună cu o femeie de 32 de ani, concubina tatălui. 

Pe acelaşi subiect

Negociere poliţie-bărbat: Nu intră nimeni! Nu intră nimeni! Nu discut! Pa! Noapte bună şi sărbători fericite! 

Tată: Pe la 9:40 au apărut mascaţii.

Individul nu s-a lăsat. Împreună cu proprietarul casei, un bătrân de 90 de ani au ieşit cu topoarele să ameninţe poliţiştii. 

Scandalul a început încă de la ora 16, atunci când mama fetiţei a reclamat că bărbatul refuză să-i dea copilul înapoi. Printr-un program stabilit de judecători, săptămâna în care copila era în grija tatălui trebuia să se încheie. Când a văzut că bărbatul nu vrea să îi aducă fetiţa, femeia a alertat forţele de ordine. Bărbatul are o altă variantă.

Tată: Pe la 2, 2:30 mă sună, ai plecat cu fata? Fata doarme, cum se trezeşte, îi dau să mănânce şi ţi-o aduc. Cu vorbă bună. E, că îţi arăt eu, ştiu ce am de făcut. Din start a început cu ameninţare.

Mama spune că ar în zadar a încercat că discute cu tatăl, ar fi refuzat să o înapoieze pe fată. Şi agenţii ar fi încercat să vorbească din timpul zilei cu bărbatul. Ore mai târziu, în faţa casei erau poliţişti, mascaţi şi negociatori, toţi care încercau să recupereze copila. 

Dar nici poliţitşii nu au reuşit să-l convingă să le dea copilul de bună voie. 

Reporeri-tată: - Dacă venea soţia îi dădeaţi fata?

- Da, sau la 7 dacă venea, eu îi dădeam fata cu totul. 

- Şi la poliţie de ce nu aţi dat-o?

- Dar cum să o dau la poliţie dacă trebuia să-i dau să mănânce.

Martor: S-au dus mascaţii, dar a durat câteva ore. Vreo patru ore. Au negociat, te rog frumos îmbracă fetiţa si să o duci. El ţipa foarte tare să plece de la poarta lui pentru că o să vadă ce o să se întâmple, cu ameninţări oricum era. Nu au gasit-o în casă şi am auzit ţipete şi zicea " spune unde e fetita, spune unde e fetiţa". Era cu topoare, cu tot. Era multă lume, era politie, toate cele. Era strada plină. 

Când poliţiştii l-au ameninţat că intră cu forţa peste el, individul ar fi ameninţat că îi face rău copilei. 

Ramona Coifu, IPJ Neamţ: Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa bărbatului din Săvâneşti, context în care aceasta ar fi adreat ameninţări de natură a produce o stare de temere cu privire la sănătatea şi securitatea minorei. În imobilul în cauză se aflau bărbatul de 64 de ani care, împreună cu un alt bărbat de 90 de ani, adresau ameninţări folosindu-se de un topor. 

Reporter-Tată: De ce aţi ieşit cu toporul?

- Nu! Ferească Dumnezeu! Nu există nicio amprentă, astea sunt insinuări. Nu a luat toporul nimeni.

Agenţii au reuşit să salveze copila care este într o stare bună. Individul are propria versiune şi pentru faptul că fata a fost găsită în beci

Gheorghiţă, tatăl fetei: Când a plecat soţia, fata a început să ţipe din casă: "Mamă, merg şi eu că vin mascaţii" că ce, nu ştiu cum. Zic: "băi, ia şi tu fata acolo, dar nu o laşi la gura beciului. O iei cu tine, o bagi în interior cât încarci plasa, după aia, o iei în braţe." Când a luat-o în braţe şi să iasă, au venit mascaţii, au luat fata.

Iubita tatălui: M-am dus cu fata în beci ca să iau mere. Când trebuia să ies, a venit poliţia şi mi-a luat-o din mână şi mi-a pus cătuşele.

Localnicii spun că nu ar fi prima dată când bărbatul e agresiv.

Daniel Horciu - primar Săvinești: El este o persoană recalcitrantă, o persoană care face mereu plângeri. 

După audieri, poliţiştii l-au lăsat pe bărbat în libertate, nu a fost considerat un pericol chiar dacă i a ameninţat pe agenţi cu un topor şi este acuzat că şi a sechestrat copilul. Individul are dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Negocierile purtate de mascaţi cu individul care şi-a sechestrat fetiţa in beci. Agresorul a chemat în ajutor un prieten de 90 de ani, cu toporul