Antena Meniu Search
x

Video Nereguli grave scoase la iveală de DSP la clinica privată unde a fost tratat Petrică Mîţu Stoian înainte să moară

Clinica din munţi unde a fost tratat Petrică Mîţu Stoian înainte de a muri funcţiona ilegal ca spital. Controlul DSP a scos la iveală nereguli grave. Pacienţii nu erau monitorizati după terapia în camera hiperbară. În caz de urgenţă, tot la 112 se apela.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.11.2021, 19:17

Vezi și

Rezultatele controlului făcut în clinica Nera chiar în ziua înmormântării lui Petrică Mîţu Stoian arată probleme extrem de grave. Niciunul dintre medici nu era la serviciu, deşi ar fi trebuit să fie acolo, conform orarului afişat. Verificările nu au putut stabili dacă doctorul care i-a recomandat artistului terapia hiperbară i-a cerut şi un set de analize înainte. Petrică Mîţu Stoian făcuse, într-adevăr, o radiografie la plămâni, dar cu două săptămâni înainte să vină la clinică.

Foaia de observație a artistului nu era suficient completată: nu erau incluse investigațiile de laborator și nici menţiuni sau analize suplimentare legate de tratamentul cu anticoagulante pe care îl urma.

dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Am întrebat despre aceste pastile, mi le-a descris corect. Nu este contraindicaţie la expunerea scurtă la oxigen şi la presiune.

"La nivelul Clinicii Nera, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii." - sursa: raportul DSP Caraş-Severin

Pe acelaşi subiect

Clinica funcţiona ilegal ca spital, iar pacienţii nu erau monitorizati după terapia în camera hiperbară

De asemenea, clinica privată funcţiona ilegal ca spital. 

Daniel Botgros, purtător de cuvânt DSP: Această clinică este înregistrată ca un cabinet medical, iar acolo se efectuau servicii de tip spital, servicii de spitalizarea, ceea ce nu făcea obiectul de activitate al clinicii.

Şi nici nu avea personal medical care să intervină în caz de urgenţă. Pacienții nu mai erau supravegheați după tratamentul în camera hiperbară, astfel încât, dacă apăreau urgențe și complicații era chemată o ambulanță sau un echipaj SMURD.

DSP a făcut controale şi la spitalele unde a fost trimis interpretul de muzică populară, fără a găsi erori în aplicarea tratamentului. Clinica Nera a fost sancţionată cu 80.000 de lei în urma problemelor descoperite. Reprezentanţii instituţiei medicale nu au răspuns apelurilor reporterilor Observator pentru a comenta rezultatele controlului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Nereguli grave scoase la iveală de DSP la clinica privată unde a fost tratat Petrică Mîţu Stoian înainte să moară