Antena Meniu Search
x

Video Scene sfâşietoare la înmormântarea lui Petrică Mîţu Stoian: 2000 de oameni au venit să îşi ia rămas bun de la artist. Întrebările care rămân după moartea lui

Petrică Mîţu Stoian a fost aplaudat pe ultimul drum de mii de oameni care i-au iubit cântecele. În ziua înmormântării, poliţiştii au început audierile în dosarul de ucidere din culpă. Vor să se lămurească dacă este cineva vinovat de moartea sa fulgerătoare.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.11.2021, 07:16

Vezi și

Au fost ultimele aplauze pentru Petrică Mîţu Stoian. La teatrul din Craiova, ultimul său popas pe această lume, sicriul a fost înconjurat de o mare de flori. Tineri în port popular l-au plâns la căpătâi pe unul dintre cei mai iubiţi artişti ai Olteniei. Au venit din toată ţara: de la Ansamblul Doina Gorjului, ansamblul Maria Tănase şi ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava. 

Sorin Filip, interpret de muzică populară: Pentru folclorul românesc este o zi de doliu. O zi de doliu mare.

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei: E o mare pierdere, dovadă ce se întâmplă în ţara asta, că toată lumea e conectată cu el. E trist.

Sicriul a fost scos pe braţe de garda de panduri şi aşezat în faţa teatrului, în mijlocul mulţimii care-l aştepta. Admiratorii au venit din toată ţara, chiar şi din străinătate, să-l conducă pe ultimul drum. Preoţii au ţinut slujba, apoi cortegiul s-a îndreptat spre biserica Mântuleasa. Din cauza numărului mare de oameni, străzile au fost închise.

Pe acelaşi subiect

Scene sfâşietoare la înmormântarea lui Petrică Mîţu Stoian

La cimitir, s-au derulat momente sfâşietoare.

În carieră, Petrică Mîţu Stoian a cunoscut succesul, dar viaţa particulară i-a fost umbrită de faptul că nu a avut copii. Şi totuşi, a avut un copil de suflet. Avea 12 ani când maestrul l-a luat sub aripa sa. 

Reporter - Alin Gabriel Matei: Îţi aminteşte cel mai preţios sfat pe care ţi l-a dat?

Să nu uit de unde am plecat, oriunde aş ajunge şi să îmi respect întotdeauna înaintaşii.

Moartea fulgerătoare a lui Petrică Mîţu Stoian a lăsat în urmă multe întrebări. În ziua înmormântării, impresarul şi sora artistului au fost audiaţi la sediul Poliţiei Dolj. Anchetatorii vor să afle dacă terapia cu oxigen hiperbaric i-a fost fatală cântăreţului. Terapia este indicată în cazul multor boli, dar are şi contraindicaţii. Tocmai de aceea, fiecare pacient trebuie să facă un set de analize înainte. 

Laurenţiu Beluşică: Se fac câteva analize de sânge, de urină, un EKG, o radiografie pulmonară. Dacă de exemplu bolnavul, cum aţi spus, are insuficienţă, poate să ceară o părere a unui cardiolog, poate să ceară părerea unui alt internist.

România se ghidează după protocoale internaţionale, în acest tip de tratament. Noi nu avem o legislaţie clară. 

Ultima imagine cu Petrică Mîţu Stoian în viaţă este chiar de la clinica unde a început recuperarea. Artistul le-a trimis prietenilor un selfie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Scene sfâşietoare la înmormântarea lui Petrică Mîţu Stoian: 2000 de oameni au venit să îşi ia rămas bun de la artist. Întrebările care rămân după moartea lui