Antena Meniu Search
x

Video Neversea 2023. Mii de tineri s-au distrat pe malul mării în prima noapte a festivalului de la Constanța: "Foarte frumos, foarte frumos! Eu am venit pentru Inna"

Distracţie în valuri, cum nu s-a mai văzut! Prima noapte de Neversea a adus mii de tineri la mare, iar în Mamaia şi Constanţa abia se mai găseşte un loc de cazare. O dată cu cererea uriaşă, au crescut vertiginos şi tarifele pentru cazare. Atmosfera merită, însă, toţi banii, spun cei care au venit de peste mări şi ţări.

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 08:02

Vezi și

Muzica electrizantă a încins atmosfera, iar mii de tineri au dansat pe muzica lui Timmy Trumpet, Aoki sau Regard - vedetele primei seri de festival. 

Reporter: "De unde veniţi?" 

Turistă: "Honduras."

Reporter: "Cum e la Neversea?" 

Pe acelaşi subiect

Turistă: "Foarte frumos, foarte frumos! Eu am venit pentru Inna."

Turistă: "Am venit special pentru Aoki. Şi eu am încercat să ajung la un concert de cinci ani şi nu am reuşit." 

Reporter: "Câte ore o să dormi?"

Turist: "Două, trei ore, că trebuie să ne revenim puţin." 

Cazarea, o provocare pentru petrecăreți

În prima noapte de festival, 2 persoane au fost oprite la intrare cu substanțe interzise, iar poliţiştii au tăiat din cheful de distracţie cu 14 amenzi. Cine vrea la festival, trebuie să treacă şi testul răbdării. La Constanţa, multe bulevarde sunt în reparaţie încă de la începutul primăverii, iar lucrările ar trebui să fie gata abia la sfârşitul anului. Peste 120.000 de oameni sunt aşteptaţi la mare în weekend.

Elena Drăghici, șef recepție hotel 4 stele: "Gradul de ocupare în acest moment este de 95%. Mai avem turişti care nu au apucat să-şi facă rezervare şi vor rezerva pe ultima sută de metri." 

Iolanda Nanu, manager hotel 4 stele: "În acest weekend gradul de ocupare este de 100% şi pentru săptămâna viitoare se anunţă o vreme superbă."

Cresc temperaturile, cresc şi preţurile la cazare. În Mamaia, o noapte de cazare la un hotel de 3 stele costă în jur de 300 de lei. Şi aproape dublu dacă vrem o cameră la 4 stele. Preţurile pentru un şezlong variază între 50 şi 70 de lei, iar dacă vrem să ne şi răcorim pe plajă plătim chiar şi 50 de lei pentru un cocktail mai special. 

Lucian Avram, manager plaja: "Limonadă, frappe, cocktailuri. Sunt turişti care vin şi cu solicitări speciale, vor margarita, frozen margarita, facem tot felul de cocktailuri."

"Stăm cinci zile, este a doua zi, este foarte frumos."

"Cred că avem 1500-2000 de euro pe aici, pentru câteva zile. Patru, cinci - nu mai mult."  

Turist din Canada: "Pentru prima dată la Mamaia, este a treia vizită în România. Iubesc România! Noi mergem în Florida că este aproape de casă. Florida este de un 9, voi sunteţi 10 din 10."

Eforie Nord este printre cele mai aglomerate staţiuni, iar ofertele se adaptează cererii.

Nicolae Bucovală, presedinte asociația patronală Mamaia: "Vorbim de un sistem all inclusiv care a început să se ceară de către turiştii români din ce în ce mai mult şi cu facilităţile de plajă privată, cu parcări private, locuri de joacă pentru copii, grădiniţe, spectacole pe plajă, un bar la etajul 14 la dispoziţie."

Faţă de începutul lunii iulie a anului trecut, gradul de ocupare de pe litoral este mai mare cu 50 de procente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Neversea 2023. Mii de tineri s-au distrat pe malul mării în prima noapte a festivalului de la Constanța: "Foarte frumos, foarte frumos! Eu am venit pentru Inna"