Antena Meniu Search
x

Nicu Fiat Mihăiţoaia, prins în Germania. Fostul polițist fugise din România ca să scape de o condamnare pentru șpagă

Nicu Fiat Mihăiţoaia, un fost polițist de frontieră din Timișoara, condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, a fost prins în Germania. Bărbatul de 46 de ani se sustrăgea pedepsei, potrivit unui cumunicat al Poliției Române.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 14:53

Nicu Fiat Mihăiţoaia, prins în Germania. Fostul polițist fugise din România ca să scape de o condamnare pentru șpagă - Profimedia

Polițiștii Direcției de Investigaţii Criminale și cei ai Serviciului Investigaţii Criminale Timiș, în cooperare cu autoritățile judiciare germane, prin rețeaua ENFAST, au reușit depistarea unui bărbat de 46 de ani, în Germania, în localitatea Karlsruhe.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat că este vorba de Nicu Fiat Mihăiţoaia, fostul polițist de frontieră condamnat pentru luare de mită și trafic de influență. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, de Tribunalul Timiș, fiind condamnat la 6 ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, bărbatul a fost încarcerat la data de 1 decembrie 2021, în Germania și se fac formalități, în vederea predării. Schimbul de informaţii a fost realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Mihăiţoaia, prins în flagrant luând șpagă 7.000 de euro

Nicu Fiat Mihăiţoaia a fost prins în 2016 în urma unui flagrant. El era delegat în dosarul DIICOT în care denunţătorul său e cercetat şi chiar a redactat ordonanţa prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar în cazul său.

Fostul polițist a fost în timp ce primea o tranşă de 7.000 euro din banii ceruţi. Conform înţelegerii anterioare, persoana cercetată în dosarul penal aflat pe rolul DIICOT urma să mai remită suspectului şi restul de 400 de euro, până la suma negociată de 13.000 de euro, potrivit procurorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Nicu Fiat Mihăiţoaia, prins în Germania. Fostul polițist fugise din România ca să scape de o condamnare pentru șpagă