Ninsoarea a paralizat sudul României. Vânturi de 80 km/h, temperaturi resimțite de -20 de grade Celsius
Iarna a răbufnit în forţă şi a adus ninsori, viscol şi polei în 16 judeţe din ţară. Zăpada a paralizat sudul României. Au fost accidente în lanţ şi intervenţii la limită. În Teleorman, medicii au dus la urgenţe şapte oameni, printre care şi un bebeluş.
Iarna a răbufnit în forţă şi a adus ninsori, viscol şi polei în 16 judeţe din ţară. Zăpada a paralizat sudul României. Au fost accidente în lanţ şi intervenţii la limită. În Teleorman, medicii au dus la urgenţe şapte oameni, printre care şi un bebeluş. La malul mării abia s-a putut sta în picioare din cauza viscolului.
Într-o singură noapte, gerul şi viscolul au cuprins aproape toată ţara. Vântul a spulberat zăpada, cu viteze de până la 80 de kilometri pe oră. La final de noiembrie, temperaturile resimţite au fost chiar şi de minus 20 de grade.
În multe zone, zăpada s-a aşternut peste un strat de gheaţă. Pe Autostrada Soarelui s-a circulat ca pe sticlă, iar vizibilitatea a fost aproape zero. În nici un kilometru, s-au produs două accidente.
Pe o porţiune de 40 de kilometri, sensul spre Capitală a fost închis circulaţiei. Spre mare, abia s-a putut înainta.
Accident grav în Teleorman
Pe drumurile naţionale şi judeţene, nu s-au mai putut distinge sensurile de mers. În Teleorman, două maşini s-au izbit frontal în apropiere de localitatea Crângu. Şapte oameni, inclusiv un bebeluş de doar câteva luni, au fost răniţi şi transportaţi la spital.
Vântul a spulberat şi litoralul. Au fost minus 2 grade, dar s-au resimtit minus 8. Pe plajă abia s-a putut respira. La rafală a atins chiar şi 80 de kilometri pe oră.
În oraş s-a circulat bară la bară. Între Agigea şi Eforie, au putut înainta doar tirurile echipate cu lanţuri.
Şi salvatorii au intervenit pe drumurile dintre staţiuni. Primarul din 23 August a fost rănit uşor după ce un alt şofer a pierdut controlul maşinii pe zăpadă şi a ajuns pe contrasens. Un copil de 6 ani a avut nevoie de îngrijirile medicilor.
Au fost întârzieri mari şi pe aeroportul Henri Coandă. Unele avioane au plecat cu două ore mai târziu decât erau programate. Pe calea ferată, a fost şi mai grav. Cea mai mare întârziere a ajuns la 160 de minute.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰