Noi detalii despre victimele tragediei de la Piatra Neamț. Șapte bărbați și trei femei și-au pierdut viața în incendiu

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 15.11.2020, 08:46.
Actualizat: 15.11.2020, 13:58

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au oferit, duminică dimineața, noi detalii despre victimele tragediei care a îndoliat o țară întreagă.

10 persoane și-au pierdut viața în tragedia de la spitalul din Piatra Neamț

Medicii de la spitalul din Piatra Neamț încearcă să asigure continuitatea serviciului medical

Facebook Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

10 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă seara, iar reprezentanții spitalului au precizat, acum, că este vorba despre șapte bărbați și trei femei.

Victimele erau deja în stare gravă, din cauza complicațiilor apărute de la infectarea cu noul coronavirus.

Cele 10 persoane decedate aveau între 67 și 86 de ani.

Alte șase persoane sunt rănite în stare gravă și au fost transportate, pe parcursul nopții, la Spitalul modular de la Lețcani.

De asemenea, s-a confirmat transferul în Belgia al medicului care a intrat în flăcări pentru a încerca să salveze pacienți.

Nu în ultimul rând, reprezentanții spitalului au ținut să precizeze că "cei din conducerea SJU Piatra Neamț au luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.