Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre victimele tragediei de la Piatra Neamț. Șapte bărbați și trei femei și-au pierdut viața în incendiu

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au oferit, duminică dimineața, noi detalii despre victimele tragediei care a îndoliat o țară întreagă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.11.2020, 13:58

10 persoane și-au pierdut viața în tragedia de la spitalul din Piatra Neamț
Medicii de la spitalul din Piatra Neamț încearcă să asigure continuitatea serviciului medical - Facebook Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț
  • 10 persoane și-au pierdut viața în tragedia de la Piatra Neamț, iar alte șapte sunt grav rănite.
  • Medicul care era de gardă în spitalul din Piatra Neamț este transferat în Belgia.

10 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă seara, iar reprezentanții spitalului au precizat, acum, că este vorba despre șapte bărbați și trei femei.

Victimele erau deja în stare gravă, din cauza complicațiilor apărute de la infectarea cu noul coronavirus.

Cele 10 persoane decedate aveau între 67 și 86 de ani.

Alte șase persoane sunt rănite în stare gravă și au fost transportate, pe parcursul nopții, la Spitalul modular de la Lețcani.

De asemenea, s-a confirmat transferul în Belgia al medicului care a intrat în flăcări pentru a încerca să salveze pacienți.

Nu în ultimul rând, reprezentanții spitalului au ținut să precizeze că "cei din conducerea SJU Piatra Neamț au luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Noi detalii despre victimele tragediei de la Piatra Neamț. Șapte bărbați și trei femei și-au pierdut viața în incendiu