Antena Meniu Search
x

Video Noi imagini de la accidentul din Baia Mare în care o tânără şi-a pierdut viaţa, iar soţul ei a fost in comă. Şoferul, cercetat în libertate: "El, imobilizat la pat. Ea, în pământ"

Noi imagini cu accidentul din staţia de autobuz din Baia Mare ies la iveală. Sunt cadrele filmate exact în momentul în care maşina scăpată de sub control îi striveşte pe cei doi tineri care aşteaptă acolo. Judecătorii au decis că şoferul nu reprezintă un pericol social, deci l-au lăsat în libertate, conform unui act obținut în exclusivitate de Observator. Vă avertizăm, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoțional.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 08.07.2021, 20:13

Vezi și

Şoferul vinovat se afla împreună cu alți doi prieteni în mașină în momentul producerii tragicului accident. În intersecție a oprit la culoarea roșie a semaforului, iar când s-a făcut verde a accelerat cât a putut de tare. "Plecarea acestuia a fost în trombă, cum se spune şi pe baza unui teribilism pentru că asta deducem din acele imagini", a declarat Adrian Savu, instructor auto.

Nu a mai reușit să redreseze mașina şi a intrat direct în staţia de autobuz, în cei doi tineri soţi. Raul este singurul supraviețuitor al accidentului. Astăzi medicii au pierdut însă o luptă spre vindecarea lui.

"Din păcate, leziunile au fost mult prea grave şi astăzi s-a intervenit pentru amputarea membrului", a declarat Flavia Topan, medic la Spitalul de Urgenţă Cluj-Napoca. "O durere foarte mare. Așa de tânăr, imobilizat la pat pe toată viaţa lui. Ea, în pământ. Nu-i corect. Ar trebui să se facă dreptate", a declarat Romeo Varga, fratele lui Raul.

Familia celor doi tineri căsătoriți crede că magistratul care a decis cercetarea în libertate a șoferului a comis o nedreptate. În exclusivitate, Observator a obținut motivarea judecătorului. În document se menţionează că "... nu sunt îndeplinite trei condiţii esenţiale pentru luarea unei măsuri preventive (...) prevăzute de ultima teză a art. 202 alin. 2 şi 3, precum şi condiţia referitoare la necesitatea privării de liberate pentru înlăturarea unei stări de pericol." Acestea se referă la arestarea care este "necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia." şi dacă persoana "a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane".

Doar că ce s-a întâmplat la Baia Mare se poate întâmpla oriunde. Specialiştii spun că programa după care învaţă viitorii şoferi e învechită. "Traficul este din 1992 de 5 dacă nu 6 ori mai intens, condiţiile de drum sunt din ce în ce mai dificile aglomerație", a declarat Adrian Savu, instructor auto.

Decizia de a-l cerceta în libertate pe șoferul care a provocat accidentul i-a surprins inclusiv pe procurori, care au depus deja contestație. Aceasta urmează să se judece mâine la Tribunalul Maramureș. Între timp băimărenii au anunţat proteste în stradă faţă de decizia judecătorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Noi imagini de la accidentul din Baia Mare în care o tânără şi-a pierdut viaţa, iar soţul ei a fost in comă. Şoferul, cercetat în libertate: "El, imobilizat la pat. Ea, în pământ"