Antena Meniu Search
x

Video "Noi nu primin răspunsuri". Mărturia unui student de la Academia de Poliţie după ce instituţia fost închisă din cauza valului de toxiinfecții

Decizie fără precedent la Academia de Poliţie! S-a închis astăzi, iar toţi studenţii - viitorii poliţişti - au fost trimişi acasă. Măsura a fost luată după scandalurile din ultimele două săptămâni, când zeci de cadeţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie, iar alţii s-au plâns de mizeria din cămine, de mâncarea cu viermi de la cantină şi de lucrările de renovare care nu se mai termină. Observator are, în exclusivitate, mărturii de la un student, despre neregulile care au dus la închiderea Academiei. 

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 19:47

Vezi și

Viitorii poliţişti au plecat astăzi acasă cu cărţi şi bagaje. Academia de Poliţie a luat o măsură drastică. Instituţia va fi închisă o lună până la terminarea renovărilor.

Bogdan Dinu, reporter Observator: "Studenţii au fost anuntaţi în această dimineaţă că se suspendă cursurile fizice şi activitatea în cadrul Academiei, până după sărbători. Toţi studenţii au plecat acasă unde îşi vor face cursurile teoretice în sistem online."

Adrian Dumitru este student în anul 4 la Academia de Poliţie. Spune că au fost mereu probleme la cantină, dar niciodată grave ca acum. Mâncarea a ajuns un pericol pentru sănătatea lui şi a colegilor. Pe 14 noiembrie, peste 60 de studenţi au ajuns la spital, cu toxiinfecţie alimentară. 

Adrian Dumitru, student al Academiei de Poliţiei: "Aici avem...nu ştiu ce să vă zic, râmă sau habar nu am ce e aici. Mâncare de mazăre cu râmă. Aici avem probabil o brânză cu mucegai din Franţa. Aici am fost răsfăţaţi un pic."

Pe acelaşi subiect

Mărturiile studenţilor de la Academia de Poliţie

Neregulile grave sunt confirmate şi de sindicatul poliţiştilor Europol, care a dezvăluit şi modul în care sunt făcute renovările în căminele Academiei de Poliţie. 

Molozul este aruncat de la înălţime, iar în curte sunt munţi de gunoaie şi resturi de materiale de construcţii. Atmosfera este irespirabilă.

Adrian Dumitru, student al Academiei de Poliţiei: "După ce ni s-a pus la dispoziţie Pavilionul, după ce a fost renovat, au început după o zi problemele, se înfundatu toaletele, se inundau băile, se inunda la duş. Am sesizat toate lucrurile, s-au făcut rapoarte."

Reporter: "Ce răspunsuri aţi primit? 

Adrian Dumitru, student al Academiei de Poliţie: "Nu ştiu ce să vă spun, că noi nu primin răspunsuri."

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol: "Toate aceste lucrui se răsfrâng asupra lor, asupra demnităţii lor, pentru că vorbim de viitori ofiţeri din Ministerul Afacerilor Interne."

După scandalul studenţilor îmbolnăviţi la cantina Academiei de Poliţie, Ministrul de Interne a trimis acolo Corpul de control.     

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Noi nu primin răspunsuri". Mărturia unui student de la Academia de Poliţie după ce instituţia fost închisă din cauza valului de toxiinfecții