Video Noi porţi de securitate au fost montate pe aeroportul Otopeni. Dispozitivele depistează în doar 2 secunde toate obiectele periculoase
Cel mai mare aeroport din ţară se aliniază standardelor mondiale de siguranţă. Noi porţi de securitate au fost montate în zona în care agenţii SRI fac verificări. Dispozitivele pot scana aproape două mii de pasageri pe oră și depistează toate obiectele periculoase - arme şi explozibili - pe care aceştia le-ar putea ascunde.
Noul sistem de securitate folosește un algoritm diferit și are un mod de operare îmbunătăţit faţă de vechile porţi.
Doar două secunde durează controlul prin noile porți
În momentul în care călătorii ajung în dreptul filtrului trebuie să respecte poziția de pe panou. Pe ecranul de control, agenții de securitate văd dacă persoanele scanate au sau nu vreun obiect asupra lor.
Aparatul scanează corpul şi identifică toate obiectele nepermise.
- Înşelătoriile romantice în luna iubirii. Escrocii promit dragoste adevărată şi depun toate eforturile pentru a...
- O şoferiţă a trăit clipe de groază, pe un drum din Tulcea. Maşina femeii a fost cuprinsă de flăcări şi fum...
- Primul oraş din România unde se va construi o fabrică de hidrogen. Din 2028, transportul public va fi complet verde
- Dragobete 2025: Idei de cadouri inedite pentru îndrăgostiţi la un târg artizanal din Bistriţa
- Tradiţii de Dragobete. Cine nu respectă cel mai important obicei al zilei va avea ghinion tot anul
"Avantajul este că această tehnologie, în comparație cu altele, detectează materialele de toate tipurile, nu doar pe cele metalice. Ci și organice, lichide sau ceramice", spune Andreas Haegele, reprezentant al firmei care produce aceste filtre.
Noile porți detectează și arme artizanale sau explozibili
Porțile vechi vor rămâne în continuare instalate, o bună perioadă de timp. Asta pentru că noile filtre au limitările lor. Persoanele cu înălțime sub un metru, peste doi metri sau persoanele cu dizabilități, care nu pot respecta poziția de pe panou, vor fi îndrumate către aparatele clasice.
Specialiștii dau asigurări că noile filtre nu afectează sănătatea. Un milion de scanări realizate cu noul filtru abia echivalează cu un minut de vorbit la telefon. Porțile de acest fel sunt funcţionează deja în cele mai mari aeroporturi din lume.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰