Video

DOCUMENT. Noi reguli de Paște și 1 Mai. Florin Cîțu: Circulaţia pe timpul nopţii, până la ora 5:00, magazinele să rămână deschise până la ora 20:00

De Iulia Iancu.
Publicat: 08.04.2021, 21:45.
Actualizat: 08.04.2021, 21:51

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că va transmite Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă câteva propuneri pentru perioada sărbătorilor de Paşte și 1 Mai. Șeful Executivului va propune prelungirea circulaţiei pe timpul nopţii, până la ora 5.00 şi închiderea magazinelor, în Vinerea Mare, la ora 20.00. De asemenea, o propunere vizează staţiunile de pe litoral.

Reguli mai blânde de Paşte. Credincioşii care vor merge la slujba de Înviere ar putea sta afară până la ora 5:00 dimineaţa. Iar magazinele se vor închide cu două ore mai târziu, pentru ca oamenii să-şi poată face cumpărăturile. Măsurile propuse în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pot fi consultate la finalul acestui articol!

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, joi, va transmite CNSU noi reguli pentru perioada sărbătorilor pascale și pentru 1 Mai. Astfel, circulația pe timpul nopții va fi permisă până la ora 5:00, în Vinerea Mare magazinele ar putea fi deschise până la ora 20:00, iar stațiunile de pe litoral ar urma să fie deschise, cu o capacitate maximă de 70%.

Citește și:

"Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:
- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)."

În prezent, printre măsurile care au intrat în vigoare pe 28 martie se numără: reducerea intervalului de circulație până la ora 20.00, în localitățile în care incidența în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, unde incidența este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulație până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localitățile unde rata de infectare este peste 4 la mie și sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsură este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport și fitness este suspendată în localitățile unde incidența este de peste 4 la mie, iar măsură încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Anexa nr. 1 la HCNSU nr. 22 din 08.04.2021 by Alexandru Badea on Scribd

HOTĂRÂRE nr. 22 din 08.04.2021 by Alexandru Badea on Scribd

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.