Florin Cîțu anunță că nu va exista nicio carantinare: "Mergem în direcția relaxării, însă cu o singură condiție, de a ne vaccina cu toții" | Comitet pentru revenirea la normalitate

De Daniel Murărescu.
Publicat: 07.04.2021, 15:19.
Actualizat: 07.04.2021, 18:50

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că nu va exista o carantină la nivel național, precizând că se merge în direcția relaxării. Prim-ministrul a subliniat necesitatea vaccinării rapide a populației, pentru a reveni la normalitate în viitorul apropiat.

premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu la ședința de Guvern de miercuri, 7 aprilie 2021

Guvernul României

"Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a 2 săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens. Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown general, o carantinare. Merge în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, de a ne vaccina cu toţii", a declarat Florin Cîţu.

Observator a transmis live declarațiile de la Palatul Victoria:

"1 iunie se poate întampla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem şanse", a mai spus premierul. "Mâine este hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, vom lua o decizie mâine", a precizat Cîțu, întrebat dacă se vor impune restricții în perioada de Paște.

Florin Cîțu, apel la mediul privat pentru susținerea vaccinării

"Aş vrea să fac un apel, aşa cum am făcut un apel la autorităţile locale, la aleşii locali, chair şi la Biserică, aş vrea să fac un apel şi la mediul privat să suţină campania de vaccinare. Asa cum am vorbit si cu HORECA, au fost de acord să vaccineze toţi angajaţii din sistemul HORECA. Este nevoie de un efort comun şi celor din sectorul privat, le cer acest ajutor în acest moment, este nevoie de implicarea fiecaruia, noi ii vom ajuta, avem doze necesare, vom ajuta cu centre de vaccinare, dar avem nevoie de un efort comun", a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

Comitet interministerial pentru revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a prezentat miercuri în şedinţa de Guvern decizia privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie, care va fi publicată tot astăzi în Monitorul Oficial.

"Am prezentat decizia de premier care va fi pulicată azi în Monitorul Oficial prin care se constituie comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie. Vreau să pornim deja această discuţie, asta le-am spus colegilor în Guvern, că avem cele mai bune măsuri. Acest Comitet va începe imediat după ce va fi aprobat", a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.