Nouă români sub microbuzul în care erau, răsturnat după ce a lovit un TIR, în Austria (video)

De Cosmin Stăniloiu.
Publicat: 03.10.2020, 17:42.
Actualizat: 03.10.2020, 17:48

Nouă români au fost vicmele unui accident în Austria, fiind găsiț sub microbuzul în care erau, răsturnat după ce a lovit un TIR.

Accident

65 de salvatori au intervenit la locul accidentului cu 9 români

Fotokerschi.at/ Kerschbaummayr

A fost declanșat planul roșu de intervenție și 65 de pompieri și paramedici, din 7 echipaje, au intervenit la locul unui accident cu 9 români vicime. Microbuzul nîn care aceștia călătoreau spre Slazburg s-a răsturnat după o coliziune cu un camion fiind avariat serios, vineri noaptea, în jurul orei 00:30.

"Un român în vârstă de 32 de ani și-a condus camioneta, cu alte opt persoane din România, în direcția Salzburg. A existat o ușoară coliziune cu un vehicul greu la joncțiunea Haid, din motive necunoscute, condus de un sârb de 41 de ani.

Citește și:

Vehiculul șoferului de 32 de ani a derapat, a lovit balustrada din deapta, s-a rostogolit și s-a răsturnat, rămânând pe plafon, grav deteriorat. În accident, trei ocupanți ai autoutilitarei au fost răniți. Au fost duși la UKH și la Kepler Uniklinikum Linz.", a anunțat poliția, citată de laumat.at.

"Zece persoane au fost implicate în accident, dintre care trei au fost rănite, două grav și una ușor. Când salvatorii au sosit la locul accidentului, s-a constatat că un microbuz era răsturnat.

După investigații suplimentare, s-a descoperit apoi că zece persoane se aflau în el. Oamenii au fost evalați și doar trei erau răniți, mulțumesc lui Dumnezeu, restul erau nevătămați. Provocarea a fost că era un microbuz românesc, dialogul trebuia să aibă loc în limba engleză.

Crucea Roșie a venit cu cinci vehicule de ambulanță și două vehicule de ambulanță locale.", a relatat Wolfgang Rabeder, ofițer de serviciu de la Crucea Roșie Linz-Land.

Autostrada Wels a fost închisă timp de aproximativ trei ore între joncțiunea Haid și joncțiunea autostrăzii Weißkirchen an der Traun, în direcția Passau.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.