Antena Meniu Search
x

NOUL COD RUTIER. Guvernul pregăteşte sancţiuni mai DURE pentru şoferi!

Guvernul pregăteşte, din nou, modificarea Codului Rutier din România astfel încât acesta să fie armonizat cu directivele europene. Înainte ca aceste modificări să intre în vigoare, Poliţia Română va derula o campanie de informare a şoferilor şi proprietarilor de maşini.

Guvernul pregăteşte, din nou, modificarea Codului Rutier din România astfel încât acesta să fie armonizat cu directivele europene.

Înainte ca aceste modificări să intre în vigoare, Poliţia Română va derula o campanie de informare a şoferilor şi proprietarilor de maşini.

Proiectul de act normativ prevede că înmatricularea unui autovehicul va fi suspendată dacă noul proprietar sau cumpărătorul nu solicită transcrierea dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra autovehiculului.

În prezent, legea stabileşte că solicitatrea de transcriere trebuie depusă în termen de 30 de zile, fără sancţiuni în cazul depăşirii termenului.

Pe acelaşi subiect

O altă modificare se referă la suspendarea înmatriculării unui autovehicul atunci când intervine expirarea sau anularea inspecţiei tehnice periodice (ITP).

Noul act normativ stabilește și radierea din oficiu a vehiculelor, în urma notificării primite de la autoritățile competente din ţară sau din celelalte state membre, precum şi de la persoanele juridice autorizate, care atestă faptul că vehiculul a fost definitiv scos din uz.

Toate aceste informaţii vor exista într-o bază de date ce va fi operată de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » NOUL COD RUTIER. Guvernul pregăteşte sancţiuni mai DURE pentru şoferi!