Antena Meniu Search
x

Video "Nu există așa ceva". Ipoteză cumplită în cazul băiatului de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria. Familia face acuzații grave

Excursie în Austria încheiată tragic pentru un elev român de 12 ani, din Dâmboviţa. Băiatul a murit după ce a căzut de la 15 metri înălţime, de la geamului hotelului la care era cazat alături de alţi copii şi doi profesori. Poliţiştii exclud varianta unei sinucideri şi iau în calcul o provocare riscantă între adolescenţi. Băiatul ar fi fost pasionat de parkour, un sport periculos care implică inclusiv sărituri de pe diverse clădiri.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 02.12.2023, 19:18

Vezi și

Tragedia s-a petrecut la 15 km de Viena, în Wiener Neudorf, un mic oraş din Austria. La cinci dimineaţa, băiatul de 12 ani ar fi escaladat fereastra hotelului în care era cazat şi a păşit pe o terasă cu rol decorativ şi fără balustradă. Presa locală susţine că ar fi vrut să se agaţe de partea superioară când s-a prăbuşit aproape 15 metri în gol, direct pe asfalt. 

  • Raimund Schwaigerlehner, purtător de cuvânt poliție Austria: Un oaspete de la hotel a încercat să-l resusciteze. Imediat au ajuns medicii de pe ambulanţă şi au continuat manevrele. În ciuda eforturilor, băiatul de 12 ani nu a putut fi salvat. 

Zona a fost imediat împânzită de criminalişti, care au ridicat probe şi au încercat să găsească o explicaţie pentru ce s-a întâmplat. Tot publicaţiile austriece menţionează faptul că anchetatorii cred că totul s-a petrecut în urma unei provocări între copii.

Băiatul, elev la o şcoală din Pucioasa, plecase în vacanţă în Austria cu mai mulţi colegi

Pe acelaşi subiect

Cosmina Balint, reporter Observator: 30 de elevi, din mai multe localităţi din Dâmboviţa, au plecat în excursia din Austria. Plănuiau să viziteze Târgul de Crăciun din Viena. Vacanţa începuse miercuri, iar grupul urma să se întoarcă mâine. Părinţii au plătit 300 de euro pentru distracţia copiilor. Organizatori au fost doi profesori de aici, de la şcoala din Pucioasa. 

  • Crina Clipea, profesoara care îl însoțea: Suntem în excursie. Copiii, ca şi noi... Suntem în stare de şoc. Încercăm să-i ajutăm să meargă mai departe. Ne gândim la familie. 

Familia băiatului face acuzaţii grave. 

  • Sora elevului mort: Am aflat vestea de la persoanele din oraş. Au aflat înaintea noastră. Am aflat la ora 11 după-amiaza, ora României. S-a dus cineva la tatăl meu la firmă şi l-a întrebat dacă ştie de cel mic că a căzut de la etaj. Tatăl meu a zis că glumeşte.

În ultimii doi ani, băiatul a mers în mai multe excursii organizate de aceiaşi profesori, pe litoral. Acum era pentru prima dată înafara ţării. 

  • Sora elevului mort: Tatăl meu a ajuns la două noaptea acolo, încă nu are un răspuns cert. A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva. A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu. A fost nesupravegheat. Un copil de 12 la etajul patru cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic. 

Preotul din Pucioasa spune că elevul era pasionat de parkour, un sport popular printre tineri

 Pasionaţii execută sărituri de multe ori periculoase, chiar de pe o clădire pe alta. 

  • Preot: Făcea nişte filmuleţe la patru dimineaţa, a aflat mama sa, îi imita pe unii care săreau de pe acoperişuri. Nu ştie nimeni dacă s-a întâmplat aşa. Copiază orice, văd pe internet tot felul de lucruri, vor să fie cool, au nevoie de confirmare din partea celor din grup şi fac tot felul de trăznăi. 

Pe reţelele sociale, prietenii băiatului au postat imagini emoţionante după tragedie. Vorbiseră cu toţii înainte de excursie şi stabiliseră să se întâlnească la antrenamentele de fotbal când se va întoarce.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Nu există așa ceva". Ipoteză cumplită în cazul băiatului de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria. Familia face acuzații grave