Antena Meniu Search
x

"Nu pot să deschid sicriul". Detalii curemurătoare în cazul bătrânei arse la spitalul Movila. Pacienta, care făcuse şi pneumonie, a fost tratată cu calmante, susţin rudele

Apar detalii curemurătoare în cazul bătrânei de 83 de ani arsă în Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Familia acesteia a făcut dezvăluiri şocante despre cum sunt trataţi pacienţii de cadrele medicale şi neregulile din unitatea medicală. După erorile care au produs expozia din salon octogenarei, în spital a fost deschisă o anchetă internă.   

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 09:18

Vezi și

Dana Constantinescu, fiica victimei: Este arsă pe faţă! Nu pot să deschid sicriul! Au zis că era într-o comă şi că oricum nu avea cum să reacţioneze. 

Sunt declaraţiile cutremurătoare ale fiicei bătrânei de 83 de ani care a murit în urma deflagraţiei din Spitalul Movila. Chiar dacă restul pacienţilor au fost evacuaţi din salonul unde s-a tăiat cu flexul, explicaţiile pentru care octogenara a rămas acolo sunt şocante.

Dana Constantinescu, fiica victimei: Au zis că era într-o comă şi că oricum nu avea cum să reacţioneze. 

Ginerele victimei: Pacientul era în salon în momentul în care s-a intervenit. Nu ai voie să baţi un cui când ai un pacient lângă tine. 

Sfâşiată de durerea pierderii părintelui, cu greu femeia şi-a găsit puterea de a îşi căuta dreptatea în instanţă.

Dana Constantinescu, fiica victimei: Acest Dorel, această asistentă, medici sau cine a fost. Ei trebuie totuşi să fie pedepsiţi conform legii. 

Moartea pacientei este cu atât mai şocantă pentru rude, întrucât bătrâna se internase pentru o afecţiune minoră. Cu toate astea, în mai puţin de o săptămână ea s-a ales cu o pneumonie.

Ginerele victimei: Am dus-o pe picioarele ei, vorbea, era un om absolut normal. A făcut pneumonia din spital.

Reporter: Nu venise cu ea de acasă?

Ginerele victimei: Nu a venit cu ea de acasă, nu avea nicio problemă.

Imediat ce a observat că mama sa respiră cu dificultate, fiica a cerut ca aceasta să fie văzută de un specialist.

Dana Constantinescu, fiica victimei: Am cerut neurolog pentru că îmi era teamă că a făcut un AVC sau alte boli. 

Contrar diagnosticării cu pneumonie bătrâna a primit drept tratament calmante.

Ginerele victimei: I-au prescris nişte picături ca să o blegească pe româneşte, să nu deranjeze pe alţii. 

Conducerea unităţii medicale se apără însă.

Florin Şandru, consilier juridic SJU Ploiești: Regretăm acest eveniment nefericit. Din păcate şi afecţiunile cronice pe care le avea pacienta au contribuit la decesul acesteia.

Sâmbătă femeia de 83 de ani va fi condusă pe ultimul drum. Ancheta continuă în cadrul spitalului pentru suspiciunea de ucidere din culpă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Nu pot să deschid sicriul". Detalii curemurătoare în cazul bătrânei arse la spitalul Movila. Pacienta, care făcuse şi pneumonie, a fost tratată cu calmante, susţin rudele