Antena Meniu Search
x

Video "Nu se poate găti pe trotuar, pe caldarâm!". Scandal de zile mari în Mamaia, după ce ANPC a închis 8 terase. Patronii au aruncat cu scaune în comisari

În plin sezon estival, au fost controale pe tot Litoralul! Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de peste 3 milioane de lei pentru gunoaie depozitate la întâmplare, deşeuri de la construcții şi mizeria găsită pe plajele din staţiuni. În Satul de Vacanţă din Mamaia, s-a lăsat chiar şi cu scandal în timpul unui control al Protecției Consumatorului. S-au aruncat vorbe grele: jigniri şi înjurături, dar s-a aruncat şi cu carne sau scaune în comisari de către patronii prinși pe picior greșit.

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 10:00

Vezi și

Reacţia acidă a venit după ce agenţii de la Protecţia Consumatorului au închis mai multe terase pline de clienţi. 

Horia Constantinescu, șef ANPC: Spiritele s-au inflamat în momentul în care angajaţii unora dintre locaţii, oprite din nou temporar, repet, pentru a patra oară, constatăm că e un întreg bâlci în Satul de Vacanţă. Măsurile vor rămâne ferme.

Un scandal în toată regula, din care nu au lipsit amenințările, jignirile, țipetele și urletele. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns comisarii au fost luați la țintă de către angajați, care au aruncat în ei cu mâncare și scaune. 

Opt terase au fost verificate seara trecută şi niciuna nu a fost găsită în regulă

Pe acelaşi subiect

"Nu se poate găti pe trotuar, aici jos, pe caldarâm! Trebuie să gătiţi într-un bloc alimentar, într-o bucătărie!"

Preparatele erau ţinute la temperaturi mult prea mari, deşi maximul nu trebuia să depăşească 4 grade Celsius.

Horia Constantinescu, șef ANPC: De cele mai multe ori, carnea, şi mai ales cea de porc, pastrată în condiţii improprii, reprezintă o bombă toxică. 

Spiritele s-au calmat după ce comisarii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și jandarmi. 

Controale pe întreg litoralul

Controale au fost pe tot Litoralul. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu și inspectorii de la Apele Române au verificat mai multe plaje, după ce au primit nenumărate sesizări legate de gunoaiele de la malul mării.

Cristina Nita, reporter Observator: Cele mai murdare plaje sunt cele din Costineşti şi Vama Veche. Iar cel mai întâlnit deşeu pe Litoral este plasticul.

Mircea Fechet, Ministrul Mediului: Întâlnim nu mai puţin de 268 de particule de microplastic la fiecare kg de sediment. Din cauza mizeriei pe care o mai lăsăm din când în când pe plajă.

Andrei Corlan, comisar general Garda Naţională de Mediu: Pe Litoral mergem să facem aerosol, nu să inhalăm emisiile de pulberi de la şantierele neîngrădite. 

Turiştii sunt conştienţi de mizeria de pe plajă, însă nimeni nu face nimic pentru a reduce deşeurile. În patru zile s-au dat amenzi în valoare de 3 milioane de lei, iar acțiunile echipelor mixte de control, coordonate de Garda de Mediu, vor continua până la încheierea sezonului estival.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Nu se poate găti pe trotuar, pe caldarâm!". Scandal de zile mari în Mamaia, după ce ANPC a închis 8 terase. Patronii au aruncat cu scaune în comisari