Antena Meniu Search
x

Rămâneţi calmi, nu vă panicaţi! Apelul făcut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Se va întâmpla astăzi, în toată ţara, de la ora 10.00

Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna din nou astăzi, de la ora 10.00.

Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna din nou astăzi, de la ora 10.00.

Potrivit IGSU, în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Sirenele din țară vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului.

În România există 3 tipuri de alarme: 

📢 Alarmă la Dezastre (5 sunete)

📢 Prealarmă Aeriană (3 sunete)

📢 Alarmă Aeriană (15 sunete)

"Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice", anunţă IGSU.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează şi desfăşoară antrenamente/exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, prin acţionarea acestora în zona de competenţă, începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul 10:00-11:00.

IGSU recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Rămâneţi calmi, nu vă panicaţi! Apelul făcut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Se va întâmpla astăzi, în toată ţara, de la ora 10.00