Antena Meniu Search
x

Numărul actelor în Franța antisemite s-a dublat în 2014

Numărul actelor antisemite comise în Franța s-a dublat în 2014 în raport cu anul precedent, creșterea actelor de violență fizică contra evreilor fiind de 130% în perioada menționată

Numărul actelor antisemite comise în Franța s-a dublat în 2014 în raport cu anul precedent, creșterea actelor de violență fizică contra evreilor fiind de 130% în perioada menționată. 

Potrivit CRIF, anul trecut s-au semnalat 851 de acte antisemite față de 423 în anul 2013.

Aceste acte reprezintă 51% din actele rasiste comise în Franța, în contextul în care comunitatea evreiască constituie doar 1% (respectiv 600.000 de persoane) din populația franceză.

Dintre cazurile recente de acte antisemite din Franța, cel mai grav a avut loc pe 9 ianuarie, când cetățeanul francez de origine maliană Amedy Coulibaly a luat ostatice mai multe persoane într-un magazin evreiesc din estul Parisului.

În aceeași zi, polițiștii francezi au pătruns în magazin după mai multe ore în care zona a fost împânzită de forțe de ordine. La puțin timp după aceea, cel puțin cinci ostatici au fost scoși de polițiști din magazin. Autorul luării de ostatici, care omorâse deja patru dintre ostatici, a fost în final ucis de forțele de intervenție.

Tot pe 9 ianuarie, forțele speciale franceze i-au ucis pe frații Said și Cherif Kouachi, autorii atacului armat din 7 ianuarie de la sediul publicației satirice Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morți și 11 răniți, anunță Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Numărul actelor în Franța antisemite s-a dublat în 2014