Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nunta din Maramureş la care au participat 12 fotografi români şi din străinătate. Roxana şi Vasile şi-au unit destinele în straie autentice

Cu straie autentice, în multe culori şi cu podoabe din belşug, nunta tradiţională din Maramureş a devenit sursă de inspiraţie pentru fotografi străini şi români. Emoţia, bucuria şi momentele speciale, toate au trecut prin lentila aparatului astăzi, când doi tineri şi-au destinele. 

de Simona Vasiac

la 15.08.2024 , 20:27

Ceremonia tradiţională s-a transformat într-o şedinţă foto inedită, în care Roxana şi Vasile au fost în centrul atenţiei şi al cadrelor. 12 fotografi de la noi din ţară şi din Italia i-au pus în prim plan pe mirii care au făcut nunta la şase ani după ce au făcut cunoştinţă. 

Vasile a purtat costumul tradițional pe care l-a avut la nuntă şi tatăl lui

"Am observat că majoritatea nu păstrează tradiţia şi în satul nostru este respectată această tradiţie, mai ales oamenii mai în vârstă îşi doresc foarte mult să vadă tinerii că duc tradiţia mai departe", spune mirele.

Vezi și

Tot tradiţiile şi frumuseţea din Maramureş i-au inspirat şi pe fotografi. Printre ei, Virgilio Bardossi, un italian îndrăgostit de nordul ţării noastre. 

Pe acelaşi subiect

Dragoş Deme, fotograf care are deviza „Surprinde frumuseţea vieţii cadru cu cadru“, a fost el însuşi surprins de frumuseţea nunţii tradiţionale din Maramureş. 

"Totul mi se pare foarte frumos", spune Dragoş Deme, fotograf.

Zeci de nuntaşi au scos portul popular din lada de zestre. Straiele lor ne fac cunoscuţi în toată lumea. 

Pozele realizate la nunta tradițională din Maramureș vor fi publicate într-un album care va descrie viața dar și tradițiile din Suciu de Sus. 

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Nunta din Maramureş la care au participat 12 fotografi români şi din străinătate. Roxana şi Vasile şi-au unit destinele în straie autentice