Antena Meniu Search
x

Video O conductă de apă, veche de mai bine de 50 de ani, a făcut prăpăd în Târgul Jiu. Zeci de locuințe au fost inundate

În România, nici nu trebuie să plouă ca să avem parte de inundaţii. În Târgu Jiu, mai multe gospodării s-au umplut cu apă din cauza unei conducte vechi de peste 50 de ani care s-a fisurat.

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 18:14

Vezi și

Până la sosirea pompierilor, zona s-a transformat într-un lac imens. Mii de metri cubi de apă s-au risipit și, până la remedierea problemei, un cartier din oraș a rămas fără apă la robinet. Oamenii care locuiesc în apropierea centurii municipiului Târgu Jiu s-au trezit, de dimineaţă, cu apa în curte și în beciuri. Nici nu răsărise soarele când conducta din apropierea locuințelor a cedat și totul în jur s-a inundat.

Locatar: Pe la 5 jumătate, a ieșit nora mea afară și era baltă, apă in curte, pe drum.”

Locatară: În primul rând, am scos mașina, că ne-a intrat și în mașină apa și pe urmă s-a dus soțul, a cumpărat o pompă și a scos apa din beci. Noi abia ne-am mutat. E primul incident.”

La 100 de metri de locul unde conducta a cedat si s-a spart, apa măsoară chiar și o jumătate de metru. În doar câteva ore, mii de metri cubi de apă s-au pierdut și șase gospodării au fost inundate.

Pe acelaşi subiect

Conducta de apă este veche de peste 50 de ani. Compania promite să o înlociuască curând

Magistrala alimentează cu apă un cartier întreg. Compania de apă promite să schimbe conducta veche de peste 50 de ani, dar nu acum, ci cândva.

Este un program de reabilitare a acestei conducte. Se va introduce o conductă de 500 vizavi, pe șoseaua de centură. Cam într-un an și jumătate, această conductă va fi băgată. Nu avem ce să facem. Acestea sunt conductele municipiului Târgu Jiu. Încercăm să le reparăm pe cât putem, a declarat Romeo Tobă, reprezentant Aparegio Gorj.

Cu vidanja, o să vă scoatem din fiecare fosă septică, fără niciun fel de problemă”, spune reprezentantul companie de apă. Disperați că apa le-a distrus tot în cale, oamenii au chemat pompierii să-i ajute să o scoată din curți.

Compania de apă a anunțat că situația va fi remediată până în această seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O conductă de apă, veche de mai bine de 50 de ani, a făcut prăpăd în Târgul Jiu. Zeci de locuințe au fost inundate