Antena Meniu Search
x

Video Un șofer STB s-a filmat cum merge pe un bulevard complet inundat: ''Ia uite, intră apa în maşină!''

În Bucureşti, ca la Veneţia. Ploaia care a durat toată noaptea a inundat Capitala. Pe bulevardul Tineretului din sectorul 4 se putea circula la prima oră doar cu barca. Autobuzele în care intra apa au fost trase pe dreapta iar traficul a fost redirecţionat. Din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe maşini. Autorităţile au explicaţii dar nu şi soluţii: canalizarea nu face faţă atunci când ploaia este torenţială.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 20:55

Vezi și

În apă de aproape un metru, aşa şi-au început ziua mulţi dintre şoferii din Capitală. Într-o singură noapte a plouat cât pentru aproape două săptămâni. S-au înregistrat 30 de litri pe metrul pătrat. Cel mai mare dezastru a fost în sectorul 4. Bulevardul Tineretului s-a transformat în lac de acumulare, iar transportul în comun a fost paralizat.

Un șofer STB s-a filmat cum merge pe un bulevard inundat complet

''Ia uite, intră apa în maşină!''

''De 20 de minute aştept tramvaiul 1 ca să mă duc până la Piaţa Sudului. N-am decât două staţii, mai bine o iau pe jos, ce să zic.''

Pe acelaşi subiect

Apa a intrat şi în centrele comerciale. În cartierul Ferentari, zeci de copaci au căzut peste maşinile din parcări.

''Am fost sunat că s-a rupt un pom şi a căzut peste ea. Eu vin direct de la serviciu.''

Oamenii din zonă spun că au sesizat în nenumărate rânduri autorităţile în legătură cu arborii care se rup la fiecare furtună. Fără succes, însă.

''Tot timpul cad şi sunăm să vină dar nu vrea nimeni, sunăm, facem reclamaţii non-stop, dar nimeni nimic.''

''A mai încercat un vecin să sune dar au venit după 50 de apeluri.''

Într-o comunicare oficială, Apa Nova Bucureşti anunţă că a intervenit în această dimineaţă la un eveniment pluvial, semnificativ din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii descărcate.

Vremea a fost la extreme în toată ţara. Am trecut de la vară la toamnă în doar 24 de ore. Dacă în urmă cu o zi erau spre 30 de grade celsius, noapea a venit cu ploi, vijelii şi chiar grindină. În unele zone, diferenţa de temperatură a fost şi de 20 de grade. Aceste schimbări bruşte au şi efecte nedorite pe care, adesea le ignorăm.

Ecaterina Bădică: Au un impact destul de puternic. Creşterea tensiunii arteriale, umflarea picioarelor, stări dispoziţionale proaste, neputinţa de a te concentra. Nu mai avem răbdare suficientă, nu putem să ascultam până la capăt pe cineva, nu putem să luăm decizii clare şi hotărâte.

Elena Crăciun, medic de familie: Primii afectaţi sunt pacienţii cu diverse boli cronice, probleme cu inima, afectiuni respiratorii sau probleme articulare. Acestia pot avea dificultăți în a se adapta temperaturilor scăzute.

După acest episod de toamnă, vremea revine la sentimente mai bune. Chiar de mâine soarele va deveni generos şi temperaturile vor creşte rapid astfel că la finalul săptămânii vor fi din nou peste 30 de grade Celsius la umbră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Un șofer STB s-a filmat cum merge pe un bulevard complet inundat: ''Ia uite, intră apa în maşină!''